Suksivoidetehdas roihusi Joensuussa – poliisilla esitutkinta työturvallisuusrikoksesta sekä vammantuottamuksesta

Itä-Suomen poliisin käynnistämässä esitutkinnassa selvitetään Joensuussa suksivoidetehtaan tulipaloon johtaneita tapahtumia. Tehtaassa syttyi palo marraskuun viimeisenä päivänä.

Tuoreeltaan palon jälkeen tutkinta aloitettiin palonsyyn selvittämisenä.

Poliisin tapahtuneesta saamat tiedot johtivat kuitenkin esitutkinnan käynnistämiseen epäillystä työturvallisuusrikoksesta sekä vammantuottamuksesta. Yksi ihminen sai palon vuoksi vakavia vammoja.

Tulipalo sai alkunsa tehtaan tuotantitiloissa, joissa oli säilytetty sekä käsitelty tulenarkoja aineita ja tarvikkeita.

Poliisin mukaan esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että palon syttymiseen, sekä siitä aiheutuneisiin henkilövahinkoihin ovat vaikuttaneet tuotantotiloissa käytetyt aineet, tarvikkeet, työmenetelmät tai näiden yhteisvaikutus.

Esitutkinnassa selvitetään ovatko tuhoutuneen tehtaan tuotantotilojen rakenteet sekä yleiset työskentelyolosuhteet ja henkilökunnan suojavarusteet, tuotantovälineet, tulenarkojen aineiden ja välineiden käsittelyn käytännöt olleet turvallisilla ja lain määräämillä tasoilla.

Lisäksi poliisi selvittää, ovatko tehtaan toiminnan valvonta ja ohjeistus olleet turvallisella ja lain silmissä riittävällä tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat