Mainos

Sukellusvene on nähty ennenkin Suomen vesillä

Suomessa on tehty sukellusvenehavaintoja silloin tällöin. 

Aivan viime aikoinakin Helsinki-Tallinna-reitillä on jopa saatu kuvattua pinnalla olevia veneitä. Myös esimerkiksi sukeltajat ovat kuvanneet sukellusveneitä.

Kesäkuussa 1982 sukellusvene havaittiin Ahvenanmaan länsipuolella. Veteen pudotettiin varoituspommeja, minkä jälkeen sukellusvene pakeni Suomen alueelta.

Elokuussa 1991 Suomen merivoimat teki varman havainnon sukellusveneestä Porkkalan edustalla. Kun sukellusveneen miehistö keksi tulleensa huomatuksi, alus pakeni.

Saman vuoden lokakuussa Russarön lähellä Hangon edustalla havaittiin pinnan alla ollut sukellusvene. Se oli ilmeisesti venäläinen vene tarkkailemassa Suomen merivoimien harjoitusta. Hangon länsipuolella tehtiin todennäköinen sukellusveneen äänihavainto marraskuussa 1995.

Elokuussa 2001 sukellusvenettä etsittiin viikon aikana kahdesti Emäsalon ja Porvoon edustalla.

Huhtikuussa 2004 Eckerö Linen autolautta Roslagenin tutkaan ilmestyi jotain outoa Ahvenanmaan lähistöllä. Komentosillalta nähtiin pinnan yläpuolelle pistävät mastot.

Roslagenin miehistö teki jyrkän väistöliikkeen, ja kohde väisti toiseen suuntaan.

Tuorein julkistettu tapaus on elokuulta 2006, kun Isonsaaren valvonta-asemalla kuultiin epäilyttäviä ääniä. Ohjusvene Rauma ja vartiolaiva Merikarhu lähetettiin paikalle, mutta sukellusvene – jos siellä sellainen kävi – oli kadonnut

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.