Mainos

Alexander Stubb valittiin uudeksi pääministeriksi

Alexander Stubb on valittu kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi ja samalla Suomen uudeksi pääministeriksi.

Hän sai äänistä 500 kappaletta. Vastaehdokas Paula Risikon äänimäärä oli 349.

MTV Uutisten asiantuntijat arvioivat etukäteen Alexander Stubbin vauhdikkaimmaksi persoonaksi.

Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlundin mukaan hän oli myös mielenkiintoisin ehdokas.

– Stubb on täysin erilainen poliitikko kuin mihin Suomessa on totuttu: avoin ja innostunut. Siinä mielessä hän on tervetullut hahmo suomalaiseen tasaisenharmaaseen poliitikkojoukkoon, Grönlund sanoi perjantaina.

Samat ominaisuudet voivat Grönlundin mukaan toisaalta karkottaa äänestäjiä.

– Stubb pystyy varmasti vakuuttamaan porvarillisesti ja kansainvälisesti ajattelevat nuorehkot ihmiset, mutta hänen voi olla vaikeampi saavuttaa arvokonservatiivisia, koti-uskonto-isänmaa-henkisiä kokoomusäänestäjiä. Lisäksi hänen kokemuksensa ja näyttönsä kotimaan sisäpolitiikasta on vähäisempää kuin muilla ehdokkailla, Grönlund pohtii.

MTV Uutisten politiikantoimituksen esimiehen Timo Haapalan mukaan Stubb on löytänyt vaalikampanjan aikana todella oikeistolaisen puolensa. 

– Ay-liikkeen verovähennysoikeuden hän on luvannut poistaa ja verotuksen tason tiputtaa huomattavasti nykyisestä. Nato-innostuksen puolesta hänessä on suorastaan pitelemistä. Hallitusohjelmassa sanotaan, että Suomi ei hae tällä vaalikaudella Nato-jäsenyyttä. Kiinnostava kysymys onkin, ryhtyisikö Stubb puheenjohtaja-pääministerinä ajamaan Suomea Naton jäseneksi aktiivisesti.

– Jos hänestä tulisi puheenjohtaja ja pääministeri, saataisiin politiikkaan kyllä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, Haapala summasi perjantaina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.