Mainos

Stubb: Kreikan esitykset eivät riitä jatkotukeen

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan Kreikan tarjoamat esitykset eivät riitä jatkotuen vastineeksi. 

Stubb antaa kuitenkin ymmärtää, että Suomen kannassa Kreikan jatkotukeen on yhä neuvotteluvaraa.  

– Kreikan ehdottamat toimet eivät ole kerta kaikkiaan riittäviä, mutta olemme toki sitten valmiita katsomaan erilaisia vaihtoehtoja. Olimme ihan selvästi jäsenmaiden enemmistön kannalla, Stubb sanoi suomalaisviestimille Brysselissä. 

Suomella tiukka neuvottelulinja 

STT:n tietojen mukaan perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on tehnyt Kreikan jatkotuesta hallituskysymyksen ja sen perusteella Stubbilla ei olisi mandaattia hyväksyä kolmatta tukipakettia koskevien neuvottelujen aloittamista. Tiedot ovat peräisin luotettavasta kokouslähteestä.  

Stubb myöntää saaneensa Helsingistä tiukan neuvottelumandaatin, mutta pystyvänsä elämään hyvin asian kanssa.  

Euroryhmän kokous päättyi tältä illalta, mutta neuvotteluja jatketaan heti päivällä samalla kokoonpanolla kello 12 Suomen aikaa.  

– Hallituksella on oikeastaan vain yksi linja ja sitä myös valtiovarainministeri edustaa. Meidän linja oli se, että Kreikan esittämät toimet eivät tässä vaiheessa olleet riittäviä. Tämä näkemys oli myös monella muulla jäsenmaalla.  
Stubbin mukaan kokouksessa oli paljon erilaisia näkemyksiä. Osa huolista liittyi tukipakettiin, osa Kreikan rahoitusvaikeuksiin ja maan velkakestävyyteen.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem välitti tuloksetta päättyneen kokouksen jälkeen lyhyen tiedotteen, jonka mukaan tilanne on edelleen "hyvin vaikea", mutta asian käsittely jatkuu.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.