Mainos

Stubb: Tukipaketin luonnos syntyi Brysselissä, Kreikan ehdot kovat

Suomen valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kertoi, että euroryhmän kokouksessa Brysselissä saatiin lauantaina luonnosteltua ehdot Kreikan tukipaketille.

Ehdotelma siirtyy seuraavaksi euroryhmän huippukokouksen käsiteltäväksi, minkä jälkeen se ojennetaan Kreikalle.

– Pystyimme luonnostelemaan kunnianhimoisen ehdotuksen euroryhmän huippukokoukseen, Stubb sanoi lauantaina.

Kaikkien katseet Kreikassa

Stubbin mukaan ehdotelmassa on kolme pitkäkantoista ehtoa, jotka Kreikan pitää hyväksyä jotta neuvotteluissa päästäisi eteenpäin.

Ensimmäinen kohta ovat lakimuutokset, jotka Kreikan pitää hyväksyä kolmen päivän kuluessa. Toinen asia ovat Kreikalle jo asetetut ehdot ja aiemmin sovitut asiat, joista Kreikan täytyy pitää kiinni.

Kolmantena tulevat yksityistämisesitykset.

Stubb luonnehtii luonnokseen ladattuja ehtoja koviksi. Stubb silti korostaa, että jotta neuvotteluissa päästäisi eteenpäin, Kreikan on nieltävä ja hyväksyttävä koviksi luonnehtimansa ehdot.

Suomen kanta heiluriliikkeessä

Jos Kreikka hyväksyisi sille asetetut ehdot, ei Suomella vielä ole valmista kantaa seuraavaan tukipakettiin liittyen. Stubb sanoo, että Suomen kanta Kreikka-neuvotteluissa liikkuu jatkuvasti.

Stubbin mukaan lopputuloksen syntyessä ei kannata koskaan olla se maa, joka jää viimeisenä tai ainoana vastustamaan ratkaisua.

Lisätty: Viimeinen kappale "Suomen kanta heiluriliikkeessä"

Juttua muokattu 12.7. kello 23.51: Ingressissä väitettiin, että Stubb kertoi Kreikan tukipaketista päässyn sopuun. Todellisuudessa Stubb sanoi, että kokouksessa saatiin sopu luonnoksesta tukipaketin ehdoille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.