Mainos

Kreikka väänsi lainoittajiensa kanssa pikkutunneille – onko tämäkin päivä tyhjä arpa?

Neuvottelut Kreikan lainaohjelmasta jatkuivat Kreikan ja sen lainoittajien kesken yömyöhään Brysselissä.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras poistui troikan kanssa käydyistä neuvotteluista hieman ennen aamukolmea Suomen aikaa. Neuvottelujen on määrä jatkua taas aamulla.

Yön neuvottelusaavutuksista ei toistaiseksi ole kerrottu julkisuuteen. Kreikkalaislähteiden mukaan Kreikan hallitus on kuitenkin pitänyt tiukasti kiinni näkemyksistään.

Euromaiden valtiovarainministerien on määrä kokoustaa uudelleen tänään iltapäivällä. Eilisillan kokous päättyi lyhyeen vain tunnin kokoustamisen jälkeen.

Toiveet romuttuivat riitaan

Toiveet sovusta romuttuivat eilisen aikana, kun Kreikan ja velkojia edustavan troikan tapaaminen päättyi riitaisena. Tapaamisesta olisi pitänyt puristaa pohjapaperi, josta euromaiden valtiovarainministerit olisivat voineet illalla neuvotella.

– Mitään pohjapaperia ei ollut, sanoi valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) kokouksen jälkeen Brysselissä.

Kreikka toi tällä viikolla uusimman esityksensä tukilainan maksuehdoista velkojien arvioitavaksi. Kansainvälinen valuuttarahasto IMF:n mukaan Kreikan esittämät toimet keskittyvät liiaksi veronkorotuksiin, jotka jarruttavat talouskasvua. Kreikka taas ei ole valmis leikkaamaan menoja vaaditulla tavalla.

– Me olemme olleet (Suomessa) vahvasti sitä mieltä, että ilman IMF:n mukanaoloa mekään emme voi olla tässä mukana. IMF:n linja on ollut tiukasti ehdollinen alusta saakka, mikä minusta on oikein, Stubb sanoi.

Kreikan tukiohjelma erääntyy tiistaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.