Mainos

Stubb: Emme ole lähelläkään ratkaisua Kreikan suhteen – nyt etsitään luovia ratkaisuja

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) totesi hetki sitten saapuessaan euroryhmän jatkokokoukseen Brysselissä, että neuvottelut Kreikan kanssa jatkuvat vaikeassa tilanteessa.

– Me emme ole lähelläkään ratkaisua, jos ajatellaan sitä, mitä kaikkia ehtoja Kreikan on täytettävä.

– Suomella ei ole kynnyskysymyksiä näissä neuvotteluissa, kaikki täytyy pitää avoinna, mutta oleellista on, että Kreikan suhteen löydetään kestävä ratkaisu. Se liittyy rakenteellisiin uudistuksiin ja se liittyy luottamukseen, Stubb linjasi.

Stubbin mukaan EU:n päätöksenteossa ja neuvotteluissa ei voi olla etukäteen asetettuja ehdottomia neuvottelulähtökohtia.

– Näissä neuvotteluissa on etsittävä luovia ratkaisuja, mutta on selvää, että Kreikan pitää nyt tehdä täysin uusia ehdotuksia, ja hyväksyttää ne omassa parlamentissaan pikaisesti.

Jotta asiat ylipäätään etensivät, olisi Kreikan Stubbin mukaan heti toteutettava ne lupaamansa lakimuutokset, joilla se rakentaisi luottamusta muuhun euroryhmään ja toteuttaisi heti lupaamiaan rakenteellisia uudistuksia.

– Sen lisäksi Kreikan on täytettävä vähintään 10-15 ehtoa, jotka sen on hyväksytettävä välittömästi omassa parlamentissaan.

Jos Kreikka toteuttaa nämä toimet, neuvotteluja voidaan Stubbin mukaan jatkaa ja Suomi on niissä mukana.

– Tämä on kreikkalainen maratoni, joka on vasta alkumetreillä, Stubb naureskeli siirtyessään sisään neuvotteluihin.

Stubb tyrmää hätätilamenettelyn 

Stubbin mukaan valtiovarainministerit neuvottelevat nyt iltapäivän ajan mahdollisesta asiakirjasta, joka siirrettäisiin illansuussa euromaiden pääministerikokouksen käsiteltäväksi.

Stubb tyrmäsi vielä täysin mahdollisuuden, että Kreikan suhteen käytettäsiin nyt hätätilamenettelyä, joka voidaan tehdä 85 prosentin määräenemmistöllä.

– Vanhana instituutiokettuna ja -neuvottelijana voin sanoa, että tuolla EVN-hätätilamenettelyllä ei kannata spekuloida vielä pitkään aikaan.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.