Mainos

Stubb: Ei radikaalia muutosta maahanmuutto- tai pakolaispolitiikkaan

Kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb uskoo, että Suomen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikka ei muutu radikaalisti uuden kolmen puolueen hallituksen myötä. Huomenna odotetaan myös komission esitystä maahanmuuton kiintiötasauksista Välimeren tilanteen vuoksi.

– En lähtisi vielä veikkailemaan mitä komissio tulee esittämään. Neljän kohdan esitys tulee huomenna. Suomen tuleva hallitus ottaa kantaa omalla tavallaan. En näe radikaalia muutosta meidän maahanmuuttopolitiikkaan EU:n sisällä tai pakolaispolitiikkaan. Jos katsomme turvapaikanhakijoita ja pakolaiskiintiöitä, Suomi on aika korkealla suhteutettuna väestömäärään.

Stubbin mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittisen ryhmän työ etenee selvien nuottien mukaan.

– En usko, että mitään kremlologiaa tulee. Kaikki hallituspuolueet jo vaalikampanjassa totesivat, että Nato-jäsenyyttä ei suljeta pois hallituskauden aikana. Kaikki muu sen jälkeen on semantiikkaa.

Kokoomuksen eduskuntaryhmä sai aamupäivällä katsauksen hallitusneuvottelujen tilanteesta. Stubb on tyytyväinen neuvottelujen etenemiseen.

– Ei mitään ongelmia tässä vaiheessa. On tärkeää, että me toimitaan nyt joukkueena ja eduskuntaryhmä on mukana tässä työskentelyssä.

Hallitusneuvottelut jatkuvat kello 15 valtioneuvoston juhlahuoneistolla Smolnassa. Tiedotustilaisuus järjestetään kello 16.30. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.