Hallitusneuvottelut jatkuvat – turvapaikanhakijat yksi kuuma peruna

Hallitusneuvottelut jatkuvat tänään valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa heti aamusta alkaen.

Kuten aiempinakin päivinä myös tänään hallitusneuvotteluiden vetäjän Juha Sipilän (kesk.) odotetaan kertovan neuvotteluiden etenemisestä tiedotustilaisuudessa, joka pidetään alkuillasta.

Valmiita linjauksia Sipilä on luvannut vasta keskiviikoksi. Tuolloin kolmen hallitusneuvotteluiden sisäisen työryhmän pitäisi päättää työnsä. Työryhmät ovat keskittyneet ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan, maahanmuuttoon ja EU:hun.

Myös strategiatyön pitäisi valmistua keskiviikkona.

Tiedotustilaisuutta voi seurata suorana verkkolähetyksenä valtioneuvoston verkkosivuilla.

EU-ryhmässä kiinnostava kysymys on esimerkiksi se, miten hallitus suhtautuu Euroopan kriisimaiden tukemiseen. Maahanmuutto- ja EU-kysymys on, kuinka paljon Suomi on seuraavan neljän vuoden aikana valmis jakamaan taakkaa Etelä-Eurooppaan tulevista turvapaikanhakijoista.

Maahanmuuttotyöryhmässä oli eilen pöydällä jo kolmas tekstiluonnos, hallitusneuvottelijat kertoivat. EU-ryhmässä oli pöydällä ensimmäinen luonnos. 

Loppuviikosta keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus aloittavat neuvottelut talouden säästöistä.

Myös monien puolueiden eduskuntaryhmät ovat tänään iltapäivästä koolla. Keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen kansanedustajat saanevat kuulla hallitusneuvotteluiden edistymisestä kokouksissaan, jotka pidetään 12–14 aikaan.

Lue myös:

    Uusimmat