Mainos

Stubb budjetista: "Toivottavasti en seiso tässä ensi vuonna samalla viestillä"

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan ensi vuoden budjetista on tulossa melko yllätyksetön. Hallitus sopi leikkauksista pitkälti jo hallitusneuvotteluissa, ja jo sovituista säästöpäätöksistä on pidettävä kiinni. 

-Hallitusohjelmassa on säästöjen kehikko. Muutokset tapahtuvat hyvin pieninä sen sisällä, Stubb kuvasi ministeriönsä budjettiriihen tauolla. 

Ministeriöt ovat Stubbin mukaan noudattaneet omissa budjettitoiveissaan hallitusohjelman linjauksia hyvin.

Hallituksen on määrä toteuttaa kautensa aikana yli neljän miljardin euron leikkaukset ja veronkorotukset. Stubb ei vielä suoraan ottanut kantaa siihen, kuinka iso osa säästöistä ja veronkorotuksista kohdistuu jo ensi vuodelle. 

Hallitus on sitoutunut myös taittamaan velkaantumistahdin tämän hallituskauden aikana ja lopettamaan velaksi elämisen kuuden vuoden sisällä. 

Valtiovarainministeriö valmistelee budjettiehdotuksensa pohjanaan kesäkuun talousennuste, jossa ennakoitiin talouden kasvavan tänä vuonna vaivaiset 0,3 prosenttia. 

Stubbin mukaan ensi vuoden budjetista on tulossa jälleen pienempi kuin edeltäjänsä. Hänen mukaansa budjetit ovat ylipäänsä nyt vain pieni osa talouden kokonaiskuvasta, jota pitäisi saada kohennettua pidemmän aikavälin rakenteellisilla uudistuksilla. Yksi osa näitä on yhteiskuntasopimus.  

-Toivottavasti en seiso tässä ensi vuonna samalla viestillä, että budjetti on edelleen kiristävä, vaan että meillä on pieni valon ja toivon kipinä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.