Mainos

STTK tavoittelee korotuksia kaikille palkansaajille

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK tavoittelee parhaillaan käytävissä palkkaneuvotteluissa euromääräisiä korotuksia kaikille palkansaajille.

Puheenjohtaja Antti Palola ei kerro toimihenkilökeskusjärjestön tarkkaa palkankorotustavoitetta. Hänen mukaansa suuruusluokka voisi olla sama kuin työllisyys- ja kasvusopimuksen ensimmäisellä jaksolla eli muutamia kymmeniä euroja tai joitakin prosentin kymmenyksiä.  

Toimihenkilökeskusjärjestö tavoittelee ratkaisua työllisyys- ja kasvusopimuksen palkankorotuksista määräaikaan maanantaihin mennessä.

STTK:n hallitus käsitteli tänään työmarkkinatilannetta. STTK pitää yhä yhteiskuntasopimusneuvotteluiden aikataulua liian tiukkana.

– Ymmärrämme hyvin taloustilanteen ja sen, että maltti on valttia, mutta haluamme myöskin saada palkankorotukset, joilla pystytään ylläpitämään (kuluttajien) ostovoimaa, Palola sanoo.

STTK:n hallitus on varautunut käsittelemään neuvottelutilannetta ylimääräisessä kokouksessa ensi maanantaina.

Yhteiskuntasopimuksen linjoilla kesällä?

Jos palkkaratkaisu syntyy, STTK on valmis aloittamaan keskustelut yhteiskuntasopimuksesta.  

Hallitusohjelman perusteella hallitus tekee työelämän osapuolille jonkinlaisen esityksen yhteiskuntasopimuksesta heinäkuun loppuun mennessä.

STTK:n Palola arvioi hallitusohjelmatekstin pohjalta, että aikataulu yhteiskuntasopimukseen sitoutumiseen on äärimmäisen kireä.

– Toinen osapuoli asiassa on maan hallitus, ja siellä tehdään oma arvio, mutta 21. elokuuta tuntuu kovin kireältä takarajalta.  

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi maanantaina, että hallitus aikoo pitää kiinni yhteiskuntasopimuksen aikataulusta. Sipilän mukaan periaatepäätös sopimuksessa mukana olemisesta tehdään alkusyksystä ja itse sopimusneuvottelut on tarkoitus käydä ensi vuonna. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.