Mainos

STTK: Palkkamaltin kytkeminen pakettiin ainoa oikea mahdollisuus

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n puheenjohtaja Antti Palola katsoo, että palkkamaltin pitäisi olla mukana työmarkkinajärjestöjen mahdollisessa kilpailukykyesityksessä.

– Olisi hyvä tässä vaiheessa, kun neuvotellaan palkkaratkaisusta, kytkeä mukaan palkkamaltti tuleville vuosille. Uskomme, että se olisi ainoa oikea mahdollisuus, jolla kokonaisuus Suomen kilpailukyvyn parantamiseksi saataisiin aikaiseksi, sanoo Palola MTV Uutisille.

Hallitus haluaa parantaa Suomen suhteellista kilpailukykyä 15 prosentilla, josta viisi prosenttia tulisi työn hinnan laskusta, viisi maltillisista palkankorotuksista ja viisi työn tuottavuuden parantamisesta yrityksissä.

Jos palkkamaltti kytketään työmarkkinajärjestöjen mahdolliseen kilpailukykyesitykseen mukaan, hallitus saisi kaksi elementtiä yhdellä kertaa. Palkansaajakeskusjärjestö SAK on esittänyt nollalinjaa vuodelle 2017, ja työnantajapuolelta on kiitelty ehdotusta.

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toivoo, että järjestöt voisivat huomenna maanantaina kertoa maan hallitukselle, että niillä on edellytykset aloittaa neuvottelut yhteisestä kilpailukykyesityksestä, jolla voitaisiin korvata hallituksen paketti.

Jos neuvottelut aloitetaan, Palola arvioi niiden kestävän pikemminkin viikkoja kuin päiviä varsinkin, jos myös palkkamaltista lähdetään neuvottelemaan samalla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.