Työeläkeyhtiöiden sijoitustuotot pakkasella, Neste ja YIT hyvässä vauhdissa – MTV seuraa osavuosikatsausten tuloksia

MTV Uutiset seuraa ensimmäisen vuosineljänneksen osavuosikatsausten tuloksia tässä artikkelissa.

Ilmarisen ja Varman sijoitustuotot pakkasella

Työeläkeyhtiö Ilmarisen sijoitussalkun tuotto oli tammi-maaliskuussa runsaat kaksi prosenttia miinuksella. Samalla ajanjaksolla myös työeläkeyhtiö Varman sijoitusten tuotto oli liki kaksi prosenttia pakkasen puolella.

Molempien työeläkeyhtiöiden sijoitukset olivat tuottoisia viime vuoden vertailukaudella. Ilmarisen sijoitussalkku tuotti viime vuoden alussa liki 5 prosenttia, ja Varman sijoitustuotot ylsivät kuuteen prosenttiin.

Neste kovassa vauhdissa

Nesteen vertailukelpoinen käyttökate oli tammi-maaliskuussa 578 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 429 miljoonaa euroa.

Nesteen tammi-maaliskuun liikevaihto oli 5,5 miljardia euroa, kun se vuosi sitten oli 3,1 miljardia euroa.

Neste kertoo korvanneensa vertailukelpoisen liikevoiton vertailukelpoisella käyttökatteella yhtiön pääasiallisena kannattavuuden mittarina tämän vuoden alusta alkaen, koska se kuvastaa yhtiön mielestä paremmin liiketoiminnan suorituskykyä merkittävien investointien aikakaudella.

YIT:n liikevoitossa reipasta kasvua

Rakennusyhtiö YIT:n tammi-maaliskuun oikaistu liikevoitto kasvoi 22 miljoonaan euroon viime vuoden 15 miljoonasta eurosta.

Alkuvuoden liikevaihto laski 518 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajankohdan 562 miljoonasta eurosta.

Tokmannin vertailukelpoinen liikevoitto putosi 

Kauppaketju Tokmannin vuoden ensimmäisen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto putosi. Tammi-maaliskuussa vertailukelpoinen liikevoitto oli puoli miljoonaa euroa tappiollinen. Vuotta aiemmin vertailukelpoinen liikevoitto oli lähes seitsemän miljoonaa euroa.

Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen kertoo tiedotteessa, että ostovoiman heikkeneminen hidasti myynnin kasvua.

Liikevaihto kasvoi alkuvuonna jonkin verran. Tokmannin liikevaihto oli tammi-maalikuussa yli 227 miljoonaa euroa, kun vuotta aiemmin se oli noin 226 miljoonaa euroa.

Sanoma tappiollinen

Mediakonserni Sanoman operatiivinen liikevoitto ilman hankintamenojen poistoja oli tammi-maaliskuussa 10 miljoonaa euroa tappiollinen eli samalla tasolla kuin viime vuonna. Liikevaihto, 211 miljoonaa euroa, oli myös viime vuoden tasolla.

Stockmannin tulos tappiolla

Tavarataloyhtiö Stockmannin tammi-maaliskuun oikaistu liiketulos oli lähes 4 miljoonaa euroa tappiollinen. Tappiot pienenivät kuitenkin reippaasti vuoden takaisesta. Viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä tappiota tuli 21 miljoonaa euroa.

Stockmannin liikevaihto nousi alkuvuonna viime vuodesta 27 prosentilla 196 miljoonaan euroon. Vuoden takaisella vertailukaudella liikevaihto oli 156 miljoonaa euroa.

Keskolta jälleen hyvä tulos

Kesko on tehnyt historiansa parhaan ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen.

Keskon vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi tammi-maaliskuussa 144 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 116 miljoonaa. Myös liikevaihto ylitti viime vuoden tason ja oli 2,7 miljardia euroa.

Kasvua kertyi erityisesti rakentamisen ja talotekniikan kaupassa.

Amazon rysähti tappiolle

Verkkokauppajätti Amazonin tulos putosi alkuvuonna tappiolliseksi ensi kertaa sitten vuoden 2015.

Yhtiö teki tammi-maaliskuussa 3,8 miljardin dollarin nettotappion. Viime vuonna vastaava tulos oli yli kahdeksan miljardia dollaria plussalla.

Tulospudotukseen vaikutti osaltaan Amazonin omistusosuus sähköautovalmistaja Rivianissa, jonka osakekurssi romahti alkuvuoden aikana. Amazon kirjasi Rivian-omistuksistaan 7,6 miljardin dollarin tappion vuoden alkuneljänneksellä.

Myös Amazonin liiketulos heikkeni selvästi vuoden takaisesta. 

Applen tulos parani

Puhelimia ja tietokoneita valmistavan Applen tulos parani alkuvuonna kuusi prosenttia vuoden takaisesta. Yhtiön tammi-maaliskuun nettotulos kohosi 25 miljardiin dollariin eli lähes 24 miljardiin euroon.

Liikevaihto kasvoi yhdeksän prosenttia vertailukaudesta ja oli noin 97 miljardia dollaria. Talouslehti Financial Timesin mukaan liikevaihdon kasvu ylitti analyytikoiden ennusteet.

Erityisen nopeasti myynti kasvoi Applen palveluliiketoiminnassa, jonka liikevaihto nousi 17 prosenttia viime vuoden tasolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja