Mainos

Stockmann avaa tavaratalot Pietariin ja Vantaalle

Stockmann ilmoitti tänään osavuosikatsauksensa julkistamisen yhteydessä kahden uuden tavaratalon rakentamisesta Pietariin ja Vantaalle.

Molempien tavaratalojen on määrä avata ovensa vuonna 2005. Pietariin suunniteltu noin 8000 neliömetrin suuruinen tavaratalo sijaitsisi yhteensä noin 25000 neliömetrin suuruisessa liikekeskuksessa Nevski Prospektin ja Vostanija-kadun kulmassa vastapäätä vilkasliikenteistä Moskovan rautatieasemaa.

Liikekeskuksen rahoituksesta ja rakentamisesta vastaa ZAO Znamenskaja -yhtiö. Stockmannin osuus investoinnista on noin 10 miljoonaa euroa.

Tavaratalo työllistää valmistuttuaan noin 250 henkeä, ja sen myyntitavoitteeksi on asetettu 40 miljoonaa euroa. Stockmannilla on entuudestaan Pietarissa muotimyymälä ja elintarvikeliike.

Pietarin tavaratalo on valmistuttuaan samaa kokoluokkaa kuin Stockmannin vuodesta 1998 toiminut Moskovan tavaratalo.

Vantaalle nouseva Stockmannin tavaratalo sijoittuu kauppakeskus Jumbon laajennusosaan. Tavaratalon myyntipinta-ala olisi noin 11 000 neliömetriä. Kaikkiaan Jumbon laajennusosan pinta-ala on noin 30 000 neliömetriä, ja sen myötä koko kauppakeskuksen neliömetrimäärä nousee 85 000:een.

Koko laajennusosan rakentaminen maksaa noin 70 miljoonaa euroa, mistä Polar Kiinteistöjen osuus on 60 prosenttia ja Eläke-Fennian osuus 40 prosenttia.

Kauppakeskuksen ensimmäinen osa valmistui lokakuussa 1999.

Jumbossa käy vuosittain noin 5,5 miljoonaa kävijää ja sen myynti on yli 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Vantaan Stockmann työllistää valmistuttuaan noin 300 henkeä, ja sen myyntitavoitteeksi on asetettu 50 miljoonaa euroa vuodessa.

Stockmannin mukaan Jumboon rakennettava tavaratalo täyttää aukon yhtiön pääkaupunkiseudun tavarataloverkostossa. Stockmannia houkuttelee Itä-Vantaalle etenkin alueen lapsiperhevaltainen rakenne sekä väestönkasvu.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 20.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.