Sting jakaa seksipalkinnon

Rocktähti Sting jakaa keskiviikkona Britannian vähiten halutun kirjallisuuspalkinnon: tunnustuksen huonosta seksikuvauksesta kirjallisuudessa. Nyt yhdettätoista kertaa jaettavan kyseenalaisen kunnian myöntää aikakauslehti Literary Review. Palkinnon saa kömpelöimmästä seksuaalisen kanssakäymisen kuvaamisesta romaanissa.

Tänä vuonna palkinnosta ovat ehdolla muun muassa John Updike, Paul Theroux, Paulo Coelho ja Alan Parker. Ehdolla on myös BBC:n radion entisen johtajan Rod Liddlen romaani Too Beautiful for You.

Muutamassa teoksessa käytetään autoihin liittyviä kuvauksia. Esimerkiksi Tama Janowitzin romaanissa Peyton Amberg rakastaja koskettelee sankaritarta "kuin hän etsisi kadonneita auton avaimia". Myös musiikillisia vertauskuvia käytetään. Paolo Coelhon romaanin Eleven Minutes useita orgasmeja saava naiskertoja puolestaan kertoo saavuttavansa taivaan: "Olin maa, vuoret, tiikerit, joet, jotka laskevat järviin, järvi, josta tuli meri."

Sting, joka on kehunut joogan parantavan seksuaalista kestävyyttä, jakaa palkinnon keskiviikkoiltana, kun jokainen kilpaileva katkelma on luettu 500-henkiselle yleisölle. Palkinnon ovat aiemmin saaneet A.A. Gill, Sebastian Faulks ja Melvyn Bragg.

Lue myös:

    Uusimmat