Mainos

Steven Thomasille 14 vuotta vankeutta

HI-virusta suomalaisnaisiin tartuttanut amerikkalainen Steven Thomas on tuomittu 14 vuoden vankeuteen 19 tapon yrityksestä ja yhdestä huumausainerikoksesta. Tuomio luettiin Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Yhdysvaltalainen Steven Thomas tuomittiin tänään 14 vuodeksi vankeuteen useista tapon yrityksistä. Thomas tiesi Hiv-positiivisuudestaan, mutta salasi tautinsa seksikumppaneiltaan. Viisi naista sai tartunnan.

Kohu Steven Thomasin ympärillä alkoi jo viime talvena, jolloin paljastui, että hiv-positiivinen mies oli harrastanut seksiä lukuisten naisten kanssa.

Thomas oli aktiivinen hahmo Helsingin ravintolamaailmassa. Hän esiintyi mm. MTV:n Jyrki-ohjelmassa viime vuoden toukokuussa.

Thomasin salainen oikeudenkäynti päättyi tänään. Thomas tuomittiin 14 vuodeksi vankeuteen. Tuomion mukaan oli syyllistynyt 19 tapon yritykseen maaliskuun 1993 ja viime vuoden joulukuun välillä. Hän tiesi Hiv-tartunnastaan, mutta salasi tiedon siitä seksikumppaneiltaan. Kondomia ei yhdynnöissä käytetty.

Oikeuden mielestä kyse oli tapon yrityksistä, koska Hiv-infektiota ei voi parantaa. Thomas joutuu maksamaan korvauksia uhreilleen, tartunnan saanet saavat kukin noin 350 000 markkaa. Tartunnalta välttyneet saavat 20 000 markkaa.
(MTV3/Jarkko Sipilä-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.