Stalinin nälänhädän uhreja muistettiin Ukrainassa – Zelenskyi: Nyt meidät yritetään tuhota pimeydellä, mutta meitä ei voi murtaa

1:00
Ukrainan Zelenskyi jyrähti YK:n turvallisuusneuvostossa Venäjän iskuista

Ukrainassa muistettiin Stalinin aikaansaaman nälänhädän, holodomorin, miljoonia uhreja.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vakuutti lauantaina, ettei Venäjä onnistu murtamaan Ukrainaa. Ukrainassa muistettiin samana päivänä Neuvostoliiton johtajan Josif Stalinin Ukrainaan aiheuttaman nälänhädän, holodomorin, uhreja.

–  Ukrainalaiset ovat joutuneet kokemaan hirvittäviä asioita. Aikanaan meidät yritettiin tuhota nälällä, ja nyt pimeydellä ja kylmyydellä. Meitä ei kuitenkaan voi murtaa, Zelenskyi sanoi.

Neuvostoliitto takavarikoi vuoden 1932 lopussa Ukrainasta kaiken karjan ja viljan aina siemenviljoja myöten. Tämän seurauksena miljoonat ihmiset kuolivat nälkään.

Saksan parlamentin on määrä lähiaikoina hyväksyä julkilausuma, jossa kyseinen nälänhätä määritellään kansanmurhaksi, kertoi luonnostekstin nähnyt uutistoimisto AFP.

Venäjä on väittänyt, ettei kyseessä ollut tahallinen nälkään näännyttäminen, koska nälänhädät olivat tuolloin tavallisia Neuvostoliitossa ja Keski-Aasiassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja