SS: Siilinjärven junaturman uhrit olivat lähiseudun opiskelijoita

Siilinjärven maanantaisessa tasoristeysonnettomuudessa kuolleet olivat 18-vuotiaita opiskelijamiehiä. Kaikki olivat kotoisin turmapaikan lähiseudulta, kertoo Savon Sanomat.

Lehden mukaan kaikki uhrit opiskelivat samassa oppilaitoksessa turmapaikan lähellä. Toivalan alue oli heille tuttu. Ainakin yksi heistä oli kotoisin Kuopion Riistavedeltä. 

Poliisi ei kerro uhrien kotipaikkakuntia, mutta rikosylikonstaapeli Antti Nissisen mukaan kaikki uhrit eivät olleet samalta paikkakunnalta Pohjois-Savosta.

– He olivat kavereita keskenään. Paraikaa selvitellään, miksi he olivat siellä päin ajelemassa, Nissinen kertoo.

Kolme nuorta kuoli, kun henkilöauto jäi matkustajajunan alle Siilinjärven Toivalassa eilen aamupäivällä. Kaksi autossa ollutta kuoli turmapaikalla, kolmas myöhemmin sairaalassa.

Poliisin lisäksi onnettomuutta tutkii liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta sekä Onnettomuustutkintakeskus.

"Subbari näkyi takakontissa"

Onnettomuuspaikan lähellä asuva mies kertoo MTV Uutisille, että kyseessä on Siilinjärven Toivalan hiljainen paikallistie, joka vie Jälä-järven rannalle.

Hän ei osaa sanoa, miksi nuoret olivat ajelemassa kyseisellä tiellä. Nuoret tulivat tasoristeykseen rannan suunnasta.

– Siellä ei ole yleensä näkynyt nuoria ajelemassa. Enempi siellä on ollut pilkkijöitä. Tien päässä on pieni parkkipaikka.

Rannalta päin ajettaessa radanylitykseen laskee pieni mäki. 

Pelastusviranomaiset irrottivat iltamyöhään asti osia junan kaulasta. Lähiseudun asukkaat päättelivät jo eilen, että kyse on ollut nuorten autosta.

– Siinä romukasassa näkyi iso subbari auton takakontissa.

Lue myös:

    Uusimmat