Spotifyn data paljastaa Euroviisujen kuunnelluimmat edustajat

Kaikki uusiksi! The Rasmukselta paljastus viisuesityksestä 1:11
Suomen euroviisuedustaja The Rasmukselta yllättävä paljastus tulevasta esityksestään – katso videolta

Spotifyn datan mukaan Italian euroviisuehdokas on kaikista ehdokkaista striimatuin tänä vuonna. 

Spotifyn kuuntelukerrat osuivat voittajan suhteen oikeaan  viime vuonna, sillä Spotifyn datan mukaan Måneskinin Zitti e buoni -kappale oli striimatuin viisuehdokas maaliskuun ja toukokuun välisten kuuntelukertojen perusteella.

Tänä vuonna Euroviisujen isäntämaa Italian oman ehdokkaan Mahmoodin ja Blancon kappale Brividi on viisi kertaa striimatumpi kuin mikään muu ehdokas. Brividi on kuunnelluin kappale 70 prosentissa kaikista viisumaista. Euroviisujen historiassa ainoastaan neljä maata, Espanja, Luxemburg, Israel sekä Irlanti ovat voittaneet Euroviisut peräkkäisinä vuosina. 

Toiselle sijalle Spotifyn striimauksissa on yltänyt Ruotsin edustaja Cornelia Jakobs kappaleellaan Hold Me Closer. Spotifyn datan mukaan kolmantena on Alankomaiden edustaja S10 kappaleellaan De Deipte

Ukrainan edustajan Kalush Orchestran kappale Stefania on kerännyt globaalisti yli 6 miljoonaa kuuntelukertaa. 

Jumbosijalta miljoonastriimauksiin

Spotify on selvittänyt myös viisuhistoriassa heikosti menestyneiden kappaleiden kohtaloa Spotifyn striimauksissa. Yllättäen osa nollapisteille jääneistä edustuskappaleista on onnistunut keräämään miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssa ja nousseet ikonisiksi fanien keskuudessa. Viime vuoden Ison-Britannian edustaja James Newman on saavuttanut kappaleellaan Embers 10 miljoonaa striimausta. 

  1. James Newman, Embers (Iso-Britannia 2021) - yli 10 miljoonaa striimausta 
  2. Ann Sophie, Black Smoke (Saksa 2015) - yli 4 miljoonaa striimausta
  3. The Makemakes, I Am Yours (Itävalta, 2015) - yli 2,5 miljoonaa striimausta
  4. Jahn Teigen, Mil etter mil - 2009 remaster (Norja, 1978) - yli 2 miljoonaa striimausta
  5. Monica Zetterlund, En gång i Stockholm (Ruotsi, 1963) - yli 1,5 miljoonaa striimausta 

Suomen edustaja vuoden 2022 Euroviisuissa on The Rasmus kappaleellaan Jezebel. Euroviisujen järjestäjä EBU eli Euroopan yleisradiounioni ilmoitti 25. helmikuuta, ettei Venäjä saa osallistua laulukilpailuun sen hyökättyä laaja-alaisesti Ukrainaan 24. helmikuuta. Sota Ukrainassa jatkuu yhä.

Lue myös:

    Uusimmat