Mainos

Spencer Tunick ja alastonmaisema Helsingissä

Yhdysvaltalainen valokuvaaja Spencer Tunick (s. 1967) toteuttaa sunnuntaina 18.8.2002 Helsingissä installaation osana Nude Adrift -hankettaan. Tunickin on kutsunut Suomeen Image-lehti, joka järjestää taidetapahtuman Helsingin kaupungin taidemuseon kanssa. Kyseessä on Tunickin ensimmäinen installaatio Pohjoismaissa.

Tunickin Nude Adrift -hankkeeseen kuuluva installaatio on toteutettu aiemmin 30 maassa, kuudella mantereella. Suomessa hankkeeseen on ilmoittautunut jo 1 900 vapaaehtoista eri puolilta Suomea, eniten kuitenkin pääkaupunkiseudulta. Uusia vapaaehtoisia rekisteröityy installaatioon yhä päivittäin. Jokainen osallistuja saa palkkioksi oman vedoksen Helsingissä otetusta kuvasta.

Installaation perusidea toistuu eri maissa ja erikseen valittavissa paikoissa aina samanlaisena: alastomien massa asettuu makaamaan julkiselle paikalle taiteilijan ohjeiden mukaan. Taiteilija rinnastaa teoksissaan rakennetun miljöön ja paljaat ihmiskehot. Hän kuvaa teoksiaan eräänlaisiksi "orgaanisiksi abstraktioiksi", joiden dokumentointi valokuvaamalla jättää jäljen tietystä hetkestä tietyssä paikassa. Tunickin mukaan alaston iho on teoksissa abstakti elementti vailla seksuaalista viitekehystä.

Tapahtumaan voi yhä ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen: cityart@imagekustannus.fi. Tapahtuma on tarkoitettu vain osallistujille. Yleisöä ei päästetä paikalle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.