Mainos

Spekulointi nosti vakuutusosakkeita

Markkinaspekulaatiot suomalaisen vakuutuskentän uudelleenjärjestelyistä nostivat Sammon ja Pohjolan osakkeiden hinnat Helsingin pörssissä kaikkien aikojen huippuhintoihin.

Sammon osakkeen huippuhinnaksi kirjattiin perjantaina 252 markkaa, Pohjolan A-osakkeen 300 markkaa ja Pohjolan B-sarjan osakkeen 302 markkaa. Molempien yhtiöiden osakkeiden vaihto oli vilkasta.

Sammon osakkeen hinta on vuoden alusta lukien kallistunut jo lähes 38 prosenttia eli 69 markkaa. Pohjolan osakkeilla nousu on ollut yli 40 prosenttia; A-osake on kallistunut alkuvuoden aikana 90 markkaa ja B-osake 93 markkaa. Etenkin viime päivinä molempien yhtiöiden osakkeet ovat nousseet pörssissä tuntuvasti.

Molempia vakuutusyhtiöitä on suomalaisena rakenneratkaisuna liitetty Vientiluotosta ja Postipankista muodostettuun PV-Yhtymään. Yhdistymisen seurauksena Suomeen syntyisi ensimmäinen ns. finanssitavaratalo. Myös Merita kävi molempien vakuutusyhtiöiden kanssa yhdistymisneuvotteluja vuosi sitten, mutta neuvottelut päättyivät tuloksettomina.

Sammon pääjohtaja Jouko K. Leskinen arvioi maaliskuussa, että yhteistyöneuvottelut PV-Yhtymän kanssa saadaan päätökseen kuluvan kevään aikana. Pohjolan pääjohtaja Iiro Viinanen sen sijaan on todennut, ettei Pohjolalla ole vireillä kouriintuntuvia neuvotteluja PV-Yhtymän kanssa, eikä Pohjola välttämättä tarvitse liittolaisia.

Viime viikolla tähän kotikutoiseen kuvioon tulivat mukaan myös ruotsalaiset. S-E Banken kertoi omistavansa Sammon osakkeista lähes kymmenen prosenttia, ja pankki voinee helposti hankkia 20 prosentin siivun Sammon osakkeista.

Merita-Nordbanken puolestaan luopui viime viikolla noin 15 prosentin Sampo-osuudestaan, ja pankki kertoi myös valmiudestaan luopua lähes 25 prosentin suuruisesta Pohjola-salkustaan. Pohjolan osakkeista on jo pitempään ollut kiinnostunut ruotsalainen vakuutusyhtiö Skandia, joka on myös jo nyt Pohjolan merkittävä vähemmistöosakas. Pohjolan johto ei kuitenkaan ole lämmennyt Skandian kiinnostukselle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.