Souljazzin papitar Sade vihdoin Suomeen

Suurhiteistään Smooth Operator, The Sweetest Taboo ja No Ordinary Love tunnettu ihanaääninen Sade saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen.

Brittiläis-nigerialaisen laulajattaren edellisestä Euroopan vierailustakin on peräti 17 vuotta, joten on erityisen hienoa, että Helsinki on sisällytetty Saden kiertueohjelmaan.

Odotettu ensikonsertti järjestetään Hartwall Areenalla torstaina 3. marraskuuta ja liput tulevat myyntiin maanantaina 15. elokuuta Lippupisteessä.

Hienostuneesta souljazzistaan tunnettu Sade ehti jo keväällä esiintyä loppuunmyydyssä Globenissa Tukholmassa ja saada ylistävät arvostelut sekä tyylikkäästä show’staan että pysäyttävästä äänestään.

Expressenin mukaan Sade on harvinainen esimerkki live-artistista, joka onnistuu yhdistämään intiimin ja suurenmoisen.

– Lavastus on täydellisen harkittu; valaistusta, taustakankaita ja tehosteita käytetään koko ajan ajatuksella. Siitä on pitkä aika kun olen ollut näin tyylikkäässä konsertissa. Mutta kaikkein tärkein on Sade itse... hänen äänensä on kuitenkin se joka minut vangitsee. Kuinka hän onnistuukaan saamaan pikkutuntien lempeän jazzin tuntumaan ytimissä, Expressen hehkutti toukokuussa.

Paitsi Saden esiintymiset myös musiikkijulkaisut ovat harvinaisia helmiä: keväällä ilmestynyt Soldier of Love oli vasta kuudes levy Saden 27-vuotisella uralla, joka alkoi 1984 Diamond Life -läpimurrolla. Saden 8 vuotta kypsyttelemä uutukainen myi Suomessakin kultaa, mikä todistaa artistin arvostuksesta ja ajattomasta voimasta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat