Mainos

Sörnäisten rantatie mahdollisesti ajokunnossa jo aamulla

Veden valtaamalla Sörnäisten rantatiellä Helsingissä päässee ajamaan normaalisti heti aamulla. Tielle pääsi puolenyön aikaan useita satoja kuutioita vettä rikkoutuneesta vesiputkesta.

Helsingin pelastuslaitos on jo poistunut paikalta ja vuotopaikalta poistetaan parhaillaan jäätynyttä vettä tien pinnasta.

– Siellä on massiiviset tiehöylät, jotka auraavat jäämassan pois tieltä ja sen jälkeen tapahtuu hiekoitus, kuvaa palomestari Tomi Kuusamo Helsingin pelastuslaitokselta.

Kuusamo ei osaa sanoa, kuinka laaja putkivaurio on ja miten pitkään vuotokohdan korjaus kestää. Ennuste kuitenkin on, että tilanne saadaan aamuun mennessä normalisoitua.

Pakkanen rikkoo putkia

Kuusamon mukaan Helsingissä on tapahtunut muutamia putkirikkoja pakkasviikkoina. Valtaosa rikkoutuineista putkista on kuitenkin sijainnut rakennuksissa.

Maanalaisia, näin massiivia rikkoja ei Kuusamon tiedossa tältä talvelta ole.

– Joka talvi näitä tapahtuu, yleensä silloin, kun pakkanen kiristyy tai ilma lauhtuu nopeasti. Kun kireitä talvia tulee useampi peräkkäin, nämä heikot kohdat tulevat esille. Putkistoa korjataan sitä mukaa, kun heikkoja kohtia löytyy, Kuusamo sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.