Helsingissä yöllä massiivinen vesivahinko - katso kuvat

Helsingin Sörnäisten kaupunginosassa sattui laaja vesivahinko myöhään yöllä. Pelastuslaitos kuvasi vahinkoa tuoreeltaan massiiviseksi, sillä vettä pääsi Sörnäisten rantatielle useita satoja kuutioita.

Pahimmillaan tie oli veden vallassa yli 200 metrin matkalta ja veden korkeus nousi jopa 40 senttimetriin.

Palomestari Tomi Kuusamon mukaan vuodon aiheutti Sörnäisten rantatien alla kulkeva rikkotunut vesiputki, joka on halkaisijaltaan 30 senttimetriä.

Vesi alkoi jäätyä kylmässä säässä nopeasti, joten ajorata muuttui hyvin liukkaaksi. Jään poistoa ja hiekoitusta on tehty yön aikana ja arvioiden mukaan Sörnäisten rantatie on ajettavassa kunnossa kokonaan aamulla.

Pahimmillaan Sörnäisten rantatie oli kokonaan poikki Pääskylänkadun ja Vilhovuorenkadun välillä. Katkos kesti tunteja.

Pakkanen syynä?

Alustavan arvion mukaan putki on rikkoutunut kireiden pakkasten takia.

– Tällaiset pakkaset aiheuttavat silloin tällöin vaurioitumisia, mutta tämä on näyttävyydeltään ja laajuudeltaan normaalia suurempi, Kuusamo kuvaa.

Hän korostaa, että varmuutta syystä ei vielä ole, vaikka aiemmat kokemukset viittaavatkin pakkasvaurioon.

Alueella sijaitsevat rakennukset eivät ole kärsineet vahinkoja. Tiedossa ei ole, kuinka laajoja katkoksia vuoto mahdollisesti aiheuttaa vedenjakeluun.

Kuusamon mukaan suurimmat vauriot vesi aiheuttaa ajoradan alapuolelle.

– Vuotava vesi syö maa-ainesta tien alta ja tien kantavuutta tulee arvioida tarkasti, kun tilanne on rauhoittunut, Kuusamo sanoi aamuyöllä tapahtumapaikalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat