Mainos

Sormus – elämän tähtihetkiin

Kevät on rakastumisen ja juhlien aikaa. Moni nuori- tai vanhempi pari pujottaa rakkaansa sormeen joko perinteisemmän sormuksen tai designsormuksen. Sormuksen voi hankkia toki myös aivan hemmottelumielessä tai korostamaan muuta pukeutumista.

Sormus saa nyt olla iso, sillä suurikokoiset, näyttävät ja värikkäät cocktailsormukset ovat nyt in. Isojen sormusten sekä yleisesti kookkaiden korujen kanssa on hyvä muistaa keskittää ne samaan kohtaan. Mikäli niitä sirottelee pitkin kaulaa, korvia tai käsiä, kokonaisvaikutelmasta tulee huolittelematon ja sekava.

Kihla- ja vihkisormukset ovat sen sijaan sirompia ja tyylikkään hillittyjä. Sormuksen materiaaliksi voi valita oman mieltymyksen mukaisesti kelta-, puna-, rosa- ja valkokullan lisäksi hopean, platinan, titaanin tai teräksen. Materiaalin lisäksi ostopäätöksessä on hyvä ottaa huomioon sormuksen laatu, kestävyys sekä yksilöllisyys. Tämän hetken trendinä on vaikuttaa mahdollisimman paljon sormuksen suunnitteluun eli hankkia juuri omannäköinen sormus.

Sormus kätkee tarinan

Kihla- sekä vihkisormukset viestivät rakkaudesta ja ikuisesta sitoutumisesta. Jokainen rakkaustarina on persoonallisesti erilainen. Rakastuneet luovat välilleen oman pienen rakkaustarinansa. Tämän pienen tarinan voi esittää sormuksissa joko värien, muotojen tai persoonallisten kaiverrusten avulla.

Vihkisormuksien sisäpintaan kaiverretaan perinteisesti päivämäärä sekä nimet. Näiden lisäksi sisäpintaan on mahdollista kaivertaa pariskunnan oma pieni tarina, motto, runo tai vaikkapa hellittelynimet. Tarina voi esimerkiksi alkaa morsiamen sormuksesta ja jatkua sulhasen sormukseen.

Timantti ikuiselle rakkaudelle

Sormuksia on kautta aikojen koristeltu helmillä, jalokivillä ja erilaisilla kaiverruksilla. Koristeilla on haluttu viestittää rakkauden tarinaa sekä ennen kaikkea luoda arvokkuuden ja näyttävyyden tuntua. Jalokivistä puhtain ja jaloin on aito timantti, joka symbolisoi ikuista rakkautta. Tärkeintä sormuksen valinnassa on, että se tuntuu omalta ja hyvältä.

Sormuksen jalokiveksi voi valita värillisen tai värittömän timantin tai vaihtoehtoisesti synteettisen tai aidon värikiven. Jo yksi timantti antaa sormukselle säteilevää loistoa, ja hyvinkin pieni timantti on pikantti koriste, jolla voi personoida oman vihki- tai kihlasormuksensa.

Timanttien istutustavan ja paikan voi valita omien mieltymysten mukaisesti. Useampia timantteja istuttaessa ne voidaan ryhmitellä suoraan riviin, poikittain riviin tai erikseen sovittuun kuvion muotoon. Timantteja on sekä pyöreitä että neliönmallisia, ja eri muotoja voidaan halutessa istuttaa samaankin sormukseen.

Kivetönkin käy

Kihla- tai vihkisormus saa olla myös täysin kivetön. Sormuksen valinnassa ei ole mitään ehdottomia sääntöjä, vaan valintapäätös tehdään aina omien mieltymyksien mukaisesti. Kivettömän sormuksen voi joko valita kiiltävä- tai mattapintaisena. Mattapinnoissa on edelleen runsaasti valinnanvaraa, näitä ovat esimerkiksi: hiekka-, kallio-, kivi-, satiini-, silkki- ja poikittaismatta.

Morsiuspari voi nykyisin vaikuttaa hyvin paljon siihen, miltä unelmien sormus näyttää. Jos sopivaa sormusta ei löydy valmiina, se suunnitellaan itse. Suunnitelmien pohjalta koruseppä toteuttaa juuri oikeanlaisen sormuksen.

Teksti: Johanna Tamminen
Kuvat: Futureimagebank, Kalevala, Lapponia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.