Sopivatko sinulle ruskeat hiukset?

Palavanpunainen, romanttisen vaalea vai klassisen ruskea – mikä väri sopii sinulle parhaiten? Näillä Marie Clairen vinkeillä valitset oikean sävyn ja saat sen kestämään luonnollisena pitempään.

Jos kaksi seuraavista vaihtoehdoista pätee sinuun, ruskean sävy voi olla sopivin vaihtoehto:

– Sinulla on hailakanruskeat hiukset. Luonnollisesta väristäsi puuttuu täyteläinen ruskea ja hiuksesi huutavat tummempaa sävyä.

– Et halua käyttää paljoa aikaa hiustenhoitoon. Ellei oma hiusvärisi ole ihan vaalea, ruskean sävyn ylläpito on helppoa - ja kotona värjättynäkin saat helposti hyvän lopputuloksen.

– Hiuksesi ovat vaurioituneet ja tylsät. Tumma hiusväri heijastaa valoa parhaiten, piilottaa huonokuntoisuuden ja minimoi hiussuortuvien virheet.

Parhaan ruskean saadaksesi:

1. Mieti, mikä sävy sopii hiusmalliisi. Maksimoidaksesi suklaisen värin tehon, valitse syvä ja yksivärinen sävy, jos hiuksesi ovat suurin piirtein kaikkialta saman pituiset. Jos hiuksesi ovat lyhyet tai kerrostetut, tee latvoista hieman vaaleammat ja laita sekaan erisävyisiä ruskeita raitoja korostaaksesi leikkausta.

2. Kokeile eri ääripäitä. Silmiinpistävimmät brunetet kutrit ovat tänä päivänä todella tummia tai kirkkaan vaaleanruskeita. Jos värisävysi on ihan tavallinen keskiruskea, hukut massaan.

3. Jos mahdollista, vältä hiuslakan käyttöä. Mikään ei poista kiiltoa tummista hiuksista nopeammin kuin se, että sumuttelet niihin hiuslakkaa. Jos sinun täytyy lakata, suihkaise lopuksi päälle vähän kiiltoseerumia.

4. Varo mustaa. Jos haluat syventää ruskeaa väriä vähänkään suklaanruskeaa tummemmaksi, käy kampaajalla. Jos onnistut sähläämään sävysi sinimustaksi, siitä on vaikea päästä eroon. Kampaaja auttaa toki siinäkin, mutta vaalentavat tuotteet vaurioittavat jonkun verran hiusta - ja verottavat kukkaroa.

Meikkivinkit brunetelle:

1. Laita reilusti mustaa maskaraa. Tarvitset tummat ripset tasapainottamaan tummia suortuviasi.

2. Käytä luomiväriä, jossa on hohtoa ja säihkettä.

3. Jos tumma hiusväri tekee ihostasi liian kalpean, itseruskettava voide tai aurinkopuuteri auttaa!

Lue myös:

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Marieclaire.com

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat