Sopivassa suhteessa: Ulkomaiden porsastelevat matkaajat

Helmen blogistin huomioita ihmisrodun käytösmalleista. Elli jatkaa lukijoidensa iloksi parin päivityksen takaista aihettaan, eri maista tulevien turistien ruotimista.

Elli Mäkilä on toimittaja-käsikirjoittaja, joka Helsingissä vietettyjen nuoruusvuosiensa jälkeen päätyi rekkamiehen vaimoksi Lohjalle. Keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Keittiöfilosofin huomioissa saattaa toisinaan havaita myös itseironisen sävyn, mikäli lukutaito antaa myöten.

Tällä kertaa Elli jatkaa parin päivityksen takaista aihettaan: eri maista tulevien turistien ruotimista.

"Terveisiä Punaisenmeren aalloilta. Tai oikeastaan niiden ääreltä – vietin joulun siellä pikku viinissä yrittäen unohtaa koko ihmisrodun pilaaman juhlan.

Muutama päivitys sitten paneuduin suomalaiseen turistiin sillä ainoalla oikealla tavalla – kaukaa, arvostelevalla kepillä ja kylkiluiden väliin tökkien. Olin kuitenkin avoin mahdollisuudelle, että jokaisesta matkaavasta kansallisuudesta löytyisi sellaisia maneereja, jotka yleistettynä olisivat aivan yhtä ärsyttäviä ja moukkamaisia, kuin meidän suomalaisten polvitaipeisiin asti valuva kiima päästä matkakohteeseen, jossa voi puhua ja syödä suomeksi.

No, Israeliin hanukkaa oli kanssani viettämään saapunut lähinnä venäläisiä, ranskalaisia, amerikkalaisia ja kotimaan matkaajia. Sain siis rauhassa tarkkailla muiden maiden turistien edesottamuksia kulttuurinsa pr-työntekijöinä. Lopputulos oli yllättävä ja todennäköisesti useaa teistä suunnattomasti ärsyttävä..."


MTV3/Helmi

Kuva: Elli Mäkilä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja