Mainos

Sonera ei saanut digi-tv -toimilupaa

Sonera on saanut liikenneministeriöltä kielteisen vastauksen viime kuussa oma-aloitteisesti jättämäänsä digi-TV:n toimilupahakemukseen.

Sonera taivaalla

Soneran toimilupahakemusta ei otettu ministeriössä edes käsittelyyn, koska mitään toimilupien hakua ei ole nyt meneillään.
-Laki sanoo, että valtioneuvosto julistaa luvat haettaviksi, ja mitään tällaista ei ole nyt vireillä, hallitusneuvos Liisa Ero toteaa.

Valtioneuvoston viime vuoden kesäkuussa myöntämät digi-TV:n toimiluvat tulivat voimaan syyskuun alussa. Luvat on jaettu kolmeen kanavanippuun eli multipleksiin, joista yksi on Yleisradiolla ja kaksi muuta kaupallisilla kanavilla. Uusia toimilupia on ollut tarkoitus myöntää aikaisintaan vuonna 2003.

Sonerassa toivottiin hakemuksen käynnistävän selvitystyön siitä, löytyisikö digi-TV:n taajuuksilla jo aikaisemmin tilaa lisäkanavalle. Ministeriön näkemyksen mukaan aikataulun aikaistukseen ei kuitenkaan ole perusteita. -Nykyisissä toimiluvissa on ehto, että vuoden 2002 loppuun mennessä tarkastellaan, onko siellä tilaa useammille toimijoille. On hyvin mahdollista, että sitä löytyy, mutta sitä emme voi vielä tietää, kun kanavien toimintakaan ei ole käynnistynyt, Ero huomauttaa.

Sonera havittelee lupaa kanavalle, jonka toiminta perustuisi vuorovaikutteisiin tv-ohjelmiin ja Soneran nykyisen Internet-portaalin Sonera Plazan verkkopalvelutarjontaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.