Somalian pommi-iskussa kuollut yli 270 – haavoittuneita 300

Somalian lauantaisessa pommi-iskussa on kuollut ainakin 276 ja haavoittunut 300 ihmistä, kertoo maan viestintäministeriö.

Rekkaan pakatut pommit räjähtivät Safari-hotellin sisäänkäynnin tuntumassa maan pääkaupungissa Mogadishussa. Hotelli romahti räjähdyksen voimasta, mikä aiheutti tuhoa myös hotellin ympärillä.

Poliisin mukaan kaupungissa tapahtui lauantaina myös toinen räjähdys, jossa kuoli kaksi ihmistä.

Iskujen tekijästä ei ole vielä varmuutta, mutta Mogadishu on ollut aikaisemmin maan hallitusta vastaan taistelevan al-Shabaab-järjestön iskujen kohde. Al-Shabaab on al-Qaida-terroristijärjestön liittolainen.

BBC:n mukaan Somalian presidentti Mohamed Abdullahi Farmajo onkin syyttänyt al-Shabaabia Safari-hotellilla tehdystä iskusta.

Isku tuomittu maailmalla 

Yhdysvaltain, Britannian, Kanadan ja Ranskan johtajat tuomitsivat sunnuntaina iskun.

Esimerkiksi Yhdysvaltain hallinnon tiedotteessa sanottiin maan olevan jatkossakin Somalian hallituksen, kansalaisten ja kansainvälisten liittolaisten tukena taistelussa terrorismia vastaan.

Britannian ulkoministeri Boris Johnson puolestaan sanoi maansa tuomitsevan "pelkurimaisen iskun, joka on vaatinut monien viattomien hengen".

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi Twitterissä, että Ranska on Somalian tukena. Myös Kanadan pääministeri Justin Trudeau tuomitsi verisen iskun Twitterissä.

Lue myös:

    Uusimmat