SOK lakonuhasta: Valtaosa Prismoista pystytään pitämään avoinna poikkeusjärjestelyillä

3:07

Valtaosa Prisma-tavarataloista pystytään pitämään auki poikkeusjärjestelyillä, jos Palvelualojen ammattiliiton PAMin Prismoja koskeva lakko toteutuu. Näin arvioi SOK:n kenttäjohtaja Arttu Laine perjantaina STT:lle.

Prismojen ohella lakko kohdistuisi helmikuun jälkimmäisellä puoliskolla S-ryhmän logistiikkaan.

–  Tuo merkitsee sitä, että lakosta syntyy verkostoon häiriötä ja katkoksia laajemminkin. Saamme turvattua asiakkaille tärkeimpien isojen tuoteryhmien, kuten lihan, maidon ja vihannesten saatavuuden lakonkin aikana. Sen sijaan yksittäisiä tuotepuutteita varmasti syntyisi, Laine sanoo.

Hänen mukaansa lakko heijastuu Prismoissa erityisesti kotimaisten pienempien toimittajien tuotteiden saatavuuteen. Paikkakuntakohtaisesti tiedot työtaistelun vaikutuksista tarkentuvat lähempänä lakon alkamista.

–  Koska lakonuhan piirissä on myös valtakunnallinen logistiikka, lakko vaikuttaisi niin ikään teollisuuteen ja tavarantoimittajiin. Myös ruokahävikki voi kasvaa satojatuhansia kiloja, Laine huomauttaa.

Jos neuvottelut kaupan alan ja kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksista eivät etene, Prismoja koskeva PAMin lakko alkaa torstaina 20. helmikuuta aamulla ja kestää saman viikon perjantain loppuun. S-ryhmän logistiikka ja kuljetusyrityksessä Inex Partnersilla lakko puolestaan alkaisi tiistaina 18. helmikuuta ja kestäisi sen viikon lauantain loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja