Mainos

Soininvaara korjaisi alkoholiverotusta

Hallituksen virhe ei ollut Osmo Soininvaaran mielestä alkoholin hinnan alentaminen sinänsä, vaan hintasuhteen muuttaminen väkeviä suosivaksi.

Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara vaatii hallitusta muuttamaan pikaisesti alkoholiverotusta siten, että se jälleen suosisi mietoja juomia. Hän muistutti tänään Keravalla, että viinan myynti on noussut lähes 40 prosenttia. Se näkyy pian sairaaloissa ja alkoholikuolemien määrässä.

Hallituksen suurin virhe ei ollut Soininvaaran mielestä alkoholin hinnan alentaminen sinänsä, vaan hintasuhteen muuttaminen väkeviä suosivaksi. Hän piti hallituksen selitystä pakon edessä toimimisesta ontuvana. Piti alentaa nimenomaan väkevien juomien veroa, koska niiden tuominen Virosta on helpointa.

Soininvaara huomautti, että tämän jälkeenkin Viroon matkustavien kannattaa tuoda väkeviä niin paljon kuin jaksaa kantaa, jos perheessä on tapana käyttää alkoholi nimenomaan viinana. Tuontia on hillinnyt ainoastaan se, että toistaiseksi vain pieni osa suomalaisista käyttää viinaa pääasiallisena alkoholijuomanaan.

- Kun hallitus opettaa suomalaiset juomaan uudestaan viinaa, kasvaa niiden osuus, joilla on motivaatio tuoda viinaa tuliaisina. Siten viinan hinnan alentaminen ei vähennä vaan lisää viinan tuontia Virosta pitkällä tähtäyksellä, Soininvaara päätteli.

Viinan hinnan pudotus on työllistänyt viime viikkoina poliisia. Pelkästään Helsingissä poliisi on ottanut viikonlopun aikana talteen jo lähes sata juopunutta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 08.05.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.