Soini urasuunnitelmistaan: "Järki sanoo, että lopeta – mutta mitä Suomen politiikka on ilman Soinia!"

Soini ottaa kantaa Sinisen tulevaisuuden kannatukseen ja spekuloi jatkopäätöstään 2:08
Soini ei ole lyönyt lukkoaan jatkoaan, ainakaan julkisesti.

Suomen ulkoministeri Timo Soini (sin.) aikoo päättää pian, jatkaako hän politiikassa. Washingtonin vierailun yhteydessä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Soini korosti päätöksen olevan erittäin vaikea.

– Järki sanoo, että lopeta! Tunne on silti vahva – mitä Suomen politiikka on ilman Timo Soinia? Se on paljon köyhempi, Soini sanoo.

Takaraja päätökselle on maaliskuun alussa.

– Täytyy keskustella vaimon kanssa, Soini sanoo.

Toivoi Yhdysvalloilta vähemmän yllätysilmoituksia

Soini pohti urasuunnitelmiaan Washingtonissa heti Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden neuvonantajan John Boltonin tapaamisen jälkeen. Soini keskusteli Boltonin kanssa muun muassa Yhdysvaltain ilmoituksesta vetää joukot Afganistanista ja Syyriasta. Soini sanoi toivomansa Yhdysvalloilta parempaa liittolaisten tiedottamista isoista ulkopoliittista kysymyksistä.

– Euroopan ulkoministereiden kanssa on keskusteltu keskenään ja toivottu, että tällaisia yksipuolisia ilmoituksia ei tulisi, Soini sanoo.

– Me käydään nämä asiat ystävällisessä hengessä, mutta ystävien kesken voi sanoa eteen tulevista asioista, Soini sanoo.

Soini ei usko, että Yhdysvaltain läsnäolo alueella loppuu kokonaan.

– Uskon, että joka tapauksessa Syyriaan jää sellaisia poliittisia voimia ja joukkoja, jotka on yhteistyössä myös Yhdysvaltain kanssa, Soini sanoo.

Osallistui rukousaamiaiselle

Boltonin tapaamisen lisäksi Soini osallistui Washingtonin vierailulla Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeon järjestämään Isisin vastaisen koalition kokoukseen. Kuten aiempinakin vuosina, Soini osallistui myös kansalliselle rukousaamiaiselle, jossa yhtenä puhujana oli presidentti Donald Trump.

Kysyttäessä Sinisten vaaliohjelmasta ja vaatimuksesta lisätä Suomen puolustusvoimien hävittäjien määrä, Soini sanoi luottavansa puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) arviointikykyyn.

– Toivoin ettei hävittäjistä tule huutokauppaa vaalien alla. Toivon, ettei mennä sellaiseen keskusteluun, että otan neljä hävittäjää pois ja laitetaan rahat vanhustenhoitoon, Soini sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat