Mainos

Soini: Suomi ei keskustele mustasta listasta suoraan Venäjän kanssa

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) pitää kiinni kannastaan, että Suomi ei keskustele kahdenkeskisesti Venäjän kanssa mustasta listasta. Hän korosti aamulla STT:lle, että asia hoidetaan viranomais- ja EU-tasoilla.

Listalle päätynyt europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) sanoi eilen MTV:lle, että Suomen ulkoministeriön pitäisi keskustella Venäjän kanssa mustasta listasta. Soini sanoi eilen, että Suomi ei ota Venäjän kokoamaa 89 nimen mustaa listaa EU-poliitikoista esille Venäjän kanssa.  

Hautala arvioi, että useat muut EU-maat keskustelevat kahdenvälisesti asiasta Venäjän kanssa. Venäjän torstaina EU-maille lähettämän listan henkilöiltä on evätty pääsy maahan.  
EU:n jäsenvaltiot päättävät pian Venäjän-vastaisista pakotteista. Soinin mukaan Venäjän musta lista liittyy EU:n pakoteneuvotteluihin ja on samalla vastatoimi EU:n aiemmin venäläisille asettamiin henkilöpakotteisiin. Hän myös piti listan lähettämisen kaltaista reaktiota odotettuna.  

EU:n ulkoministerit eivät ole Soinin mukaan keskustelleet mustasta listasta, eikä asian takia ole syytä ylimääräiseen kokoukseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.