Soini: Suomi ei keskustele mustasta listasta suoraan Venäjän kanssa

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) pitää kiinni kannastaan, että Suomi ei keskustele kahdenkeskisesti Venäjän kanssa mustasta listasta. Hän korosti aamulla STT:lle, että asia hoidetaan viranomais- ja EU-tasoilla.

Listalle päätynyt europarlamentaarikko Heidi Hautala (vihr.) sanoi eilen MTV:lle, että Suomen ulkoministeriön pitäisi keskustella Venäjän kanssa mustasta listasta. Soini sanoi eilen, että Suomi ei ota Venäjän kokoamaa 89 nimen mustaa listaa EU-poliitikoista esille Venäjän kanssa.  

Hautala arvioi, että useat muut EU-maat keskustelevat kahdenvälisesti asiasta Venäjän kanssa. Venäjän torstaina EU-maille lähettämän listan henkilöiltä on evätty pääsy maahan.  
EU:n jäsenvaltiot päättävät pian Venäjän-vastaisista pakotteista. Soinin mukaan Venäjän musta lista liittyy EU:n pakoteneuvotteluihin ja on samalla vastatoimi EU:n aiemmin venäläisille asettamiin henkilöpakotteisiin. Hän myös piti listan lähettämisen kaltaista reaktiota odotettuna.  

EU:n ulkoministerit eivät ole Soinin mukaan keskustelleet mustasta listasta, eikä asian takia ole syytä ylimääräiseen kokoukseen.  

Lue myös:

    Uusimmat