Stubb Lahden iskusta: "Irvikuva suomalaisesta yhteiskunnasta"

"Vastenmielistä ja kuvottavaa" 4:14

Suomen ulkoministeri Timo Soini pitää Lahdessa yöllä pakolaisia vastaan tehtyä iskua vastenmielisenä.

Soini pitää Ku Klux Klanin huppuun pukeutumista kuvottavana.

-Sotkea Suomen lippu Ku Klux Klanin huppuun on kuvottavaa eikä hyväksyttävää missään mielessä.

Soini toteaa, että hallitus on tuominnut teon. Vaarana on kuitenkin, että iskuja tapahtuu jatkossakin 

- Nyt täytyy mieliä rauhoitella ja toimia sen puolesta, että minkään sortin vihapuhe ei pääse versomaan ja muutenkin keskustelukulttuuria pitää muuttaa. Meillä on nyt aika kova nakkelun ilmapiiri asiassa jos toisessa. Tämä ohipuhuminen pitää saada loppumaan. Ihmiset kyllä puhuvat, mutta eivät kuuntele toisiaan ja siitä ei tule hyvä lopputulos, toteaa soini.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb luonnehtii Lahden tapahtumia niinikään vastenmielisiksi.

-Ne ovat rikollista toimintaa. Mielenilmaus on aina sallittua, mutta silloin kun siihen kytkee väkivallan, väkivallalla uhkaamisen tai rasismin, niin se menee sellaisen rajan yli, jota suomalaisessa yhteiskunnassa ei pidä nähdä. Kun Suomen lippu yhdistetään Ku Klux Klaniin, yhtään niin vastenmielistä tiomenpidettä en ole pitkään aikaan nähnyt.

-Me olemme nähneet mihin tämäntyyppinen väkivaltainen uhkailu ja rasismi johtaa Euroopassa. Se pitää tuomita ja kitkeä pois suomalaisesta yhteiskunnasta. Se on häväistys, jatkaa Stubb.

-Tähän ei auta mitkään selitykset, että ollaan juotu alkoholia. Tämä on irvikuva suomalaisesta yhteiskunnasta, tällaista ei pidä tapahtua.


Lue myös:

    Uusimmat