Mainos

Soini MTV3:lle: Halla-aholle oli näytettävä kaapin paikka

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin Pietarin-matka sai radan loppuosalla ikäväsävyisen käänteen. Tikkurilan asemalta tavoitettu Soini vahvisti esittävänsä Kreikkaan sotilasvallankaappausta ehdottaneen Jussi Halla-ahon erottamista eduskuntaryhmästä määräajaksi.

- Puolueen eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan Halla-ahoa pitää kuulla ja kuuleminen on huomenna. Olen soittanut Halla-aholle ja kertonut asiasta mielipiteeni, Soini sanoi MTV3:lle.

Puheenjohtaja ei kommentoinut sitä, pahoitteliko Halla-aho kommenttejaan päivällä juuri Soinin pyynnöstä tai käskystä.

Soinin mukaan puolueen eduskuntaryhmä selvittää asian keskenään, samalla Halla-ahon oikeusturva toteutuu. Puheenjohtaja sanoi tiukkaan sävyyn, että puolueessa asetetaan nyt käytökselle rajat.

Soinin mukaan Halla-ahon lausunto ja kirjoittelu oli erittäin harkitsematonta.

- Kreikan tilanne on erittäin vakava. Haluan tehdä nyt selväksi, minkälaisessa puolueessa toimitaan. Eduskuntaryhmästä erottaminen on kova keino, ja toivonkin että asiat tulevat selväksi kaikille.

Kysymykseen siitä hävettääkö puheenjohtajaa oma eduskuntaryhmänsä, Soini ei antanut vastausta. Hän myös kiersi kysymykset Halla-ahon asemasta sanomalla itse olevansa perussuomalaisten keskeisin poliitikko.

Luottamuskysymys ensin

Soinin mukaan huomenna puolueen eduskuntaryhmässä käsitellään ensin Halla-ahon luottamuskysymys. Sen jälkeen ryhdytään miettimään muiden luottamustoimien hoitoa. Halla-aho on hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Hänen asemansa määrää koko eduskunta.

- Tästä on selvää haittaa perussuomalaisille. Ei tällaisia kukaan puoluejohtaja kaipaa. Puolueen johtajan ikävä tehtävä on sitten osoittaa kaapin paikka, ja se aika on nyt.

- Halla-ahon täytyy pitää kynä kurissa. En lähde arvioimaan käykö näin. Harkinta-aikaa ainakin on, jos ryhmä esitykseeni määräaikaisesta erottamisesta päätyy, Soini summasi.

Katso Pekko Ylösen juttu (Seitsemän uutiset 14.9.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.