Mainos

Sofia Pankki heikossa hapessa jo kaksi kuukautta

Finanssivalvonnan (Fiva) apulaisjohtaja Jukka Vesala kertoo Sofia Pankin heikon tilanteen käyneen ilmi helmikuun alussa. Pankin omien varojen määrä oli pudonnut alle luottolaitokselta hyväksyttävän tason.

Pankille annettiin määräaika, johon mennessä se ei kuitenkaan saanut tilannetta korjattua. Päätös toimiluvan peruuttamisesta tehtiin eilen sunnuntaina, koska Fiva ei halunnut pankin aukeavan aamulla.

- Sieltä olisi saatettu ottaa pois talletuksia ja toisaalta joku olisi voinut tehdä lisätalletuksia. Emme halunneet näin tapahtuvan, kertoo Vesala.

Vesala ei tiedä, oliko Sofia Pankin nettisivujen viikonlopun "huoltokatkoksella" jotain tekemistä Fivan toimien kanssa.

Fivan puhelimet ovat soineet tänään kiivaasti. Pankin huolestuneille asiakkaille kerrotaan, että omaisuutta pyritään realisoimaan ja varat palauttamaan asiakkaille mahdollisimman nopeasti. Tällä hetkellä varoja ei saa pankista ulos.

"Ei väärinkäytösepäilyjä"

Fivan mukaan Sofia Pankki ei pystynyt reilussa vuodessa saamaan toimintaansa kannattavaksi. Vesala kertoo, että Fiva ei epäile pankissa tapahtuneen väärinkäytöksiä.

- Tällaista ei ole ilmennyt. Syynä tilanteeseen on ollut toiminnan kannattamattomuus.

Vesalan mukaan yhteistyö pankin kanssa on toiminut hyvin.

Toimiluvan peruuttaminen on hyvin poikkeuksellinen toimi. Vesala ei muista, milloin viimeksi näin olisi toimittu suomalaisen pankin kanssa. Islantilaisen Kaupthingin suomalaisen sivuliikkeen lupa peruttiin lokakuussa 2008.

Katso Jussi Kärjen raportti

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja