Snookerin törkytapaus sai jatkoa – Kiina kuritti tähtiään kovalla kädellä

Kiinan snookerpäättäjät ovat jakaneet hyvin ankaria rangaistuksia lajin historian suurimpaan tulosmanipulaatiotapaukseen sotkeutuneille kiinalaispelaajille

Kiinan biljardi- ja snookerliitto CBSA tiedotti keskiviikkona, että se on antanut Liang Wenbolle ja Li Hangille elinikäiset pelikiellot Kiinassa järjestettäviin tapahtumiin. Kaksikko sai samankaltaisen sanktion aiemmin snookerin kattojärjestöltä WPBSA:lta. 

Vuoden 2021 Masters-voittaja Yan Bingtaon Kiina-panna on puolestaan 7,5 vuotta WPBSA:n jakaman viiden vuoden pelikiellon lisäksi.

Zhao Xintong, vuoden 2021 UK Championship -voittaja, ei saa pelata Kiinassa kahteen ja puoleen vuoteen. Myös Lu Ningille (8 vuotta), Zhang Jiankangille (4 vuotta ja 5 kuukautta) sekä Bai Langningille (4 vuotta) Kiinan pelipöydille annetut rangaistukset olivat vielä ankarammat kuin kattojärjestön jakamat. 

Kaikkiaan kymmenen kiinalaispelaajaa joutui pannaan ottelutulosten järjestämisestä ja niiden veikkaamisesta, muiden pelaajien rohkaisemisesta huijaamiseen sekä ottelujen manipuloinnista. WPBSA tiedotti rangaistuksista reilut kaksi viikkoa sitten.  

Lue myös:

    Uusimmat