Snooker-legendan paluu MM-näyttämölle sai tylyn päätöksen – soimasi itseään alun sähläyksestä: "Vanhoina päivinä se olisi ollut ohi"

Skotlantilaisen Stephen Hendryn taival snookerin MM-turnauksen karsinnassa päättyi toisen kierroksen tappioon Xu Sille. Maailmanrankingissa sijalla 82 oleva kiinalainen lähetti seitsenkertaisen maailmanmestarin kotimatkalle tylyin 6-1-lukemin.

Hendry palasi snookerin ammattilaiskiertueelle maaliskuussa lähes yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Ensimmäinen kilpailu Gibraltarin avoimessa turnauksessa päättyi kuitenkin tappioon Matthew Seltille heti ensimmäisellä kierroksella.

MM-turnauksen karsinnassa Hendry pääsi voiton makuun, kun hän kampesi tieltään toisen legendan Jimmy Whiten erin 6-3. Toisella kierroksella 23-vuotias Si oli kuitenkin liian kova pala. Pääsarjapaikka olisi vaatinut neljä voittoa karsinnassa.

Hendry aloitti ottelun pirteästi ja vei ensimmäisen erän nimiinsä ja johti toista 53 pisteellä. Si kuitenkin tyhjensi pöydän ja meni menojaan. Ottelun jälkeen haastattelussa esiintyi pettynyt legenda.

– En saanut mitään aikaiseksi ottelussa. Löin palloa karmeasti tänään, mikä imi kaiken itseluottamuksen, Hendry sanoi Guardianin mukaan.

– En odottanut selvittäväni neljää ottelua, mutta toivoin, että voitto Jimmyä vastaan olisi rentouttanut hieman.

Hendry palasi myös toisen erän tapahtumiin. Pelin häviäminen hyvästä asemasta oli legendan mukaan käänteentekevä hetki.

– Olin tehnyt 49 pisteen sarjan ja hävisin. Vanhoina päivinä se erä olisi ollut jo ohi. Sitten sähläsin, minkä jälkeen se oli pelkkää alamäkeä.