SM-liigatähti Lukas Jasek nimettiin kokoonpanoon, vaikka hän on pelikiellossa – Pelicans sähelsi erikoisella tavalla

Pelicans-kultakypärä Lukas Jasek teki ruman tempun – lensi pihalle Lahdessa 1:21
Katso videolta, mistä Lukas Jasekin pelikielto tuli.

Pelicansin tähtisentteri Lukas Jasek ei pelaa tämän illan Lukko-ottelussa. Pelicans nimesi Jasekin pelaavaan kokoonpanoonsa, vaikka tshekkisentteri on yhä pelikiellossa.

Jasek huitaisi 3.2. pelatussa ottelussa SaiPan puolustajaa Elmeri Laaksoa käsille. Jasek sai tempustaan kahden ottelun mittaisen pelikiellon.

Jasek oli sivussa 4.2. pelatusta SaiPa-ottelusta. Sen jälkeen hän liittyi Tshekin maajoukkueen matkaan.

Pelicans kohtasi viime perjantaina HPK:n. Jasek ei ollut tuolloin mukana.

Nyt Pelicans nimesi hänet pelaavaan kokoonpanoonsa illan Lukko-otteluun.

Tästä seurasi hämmennys.

Pelicansin urheilujohtaja Janne Laukkanen totesi iltapäivällä MTV Urheilulle, että Jasekin pelikelpoisuutta selvitetään.

SM-liiga Oy:n toimitusjohtaja Kati Kivimäki vahvisti MTV Urheilulle, ettei Jasek ole pelikelpoinen illan ottelussa.

– Liigan kanta on ihan selkeä. Meillä on vakiintunut käytäntö, että mikäli pelaaja on kurinpidon kautta asetettu pelikieltoon, hän voi kärsiä pelikieltonsa vain sellaisissa tilanteissa, missä hänet on ollut mahdollista nimetä oman joukkueensa kokoonpanoon. Tässä kyseisessä tapauksessa Pelicansin Jasek on ollut Tshekin maajoukkueen vahvuudessa koko viikon, eli silloin hän ei ole voinut olla perjantaina Pelicansin kokoonpanossa. Tulkinta on hyvin yksiselitteinen. Pelikielto pitää siis kärsiä vasta tämän päivän ottelussa, Kivimäki viestitti.

Liigan sääntöjen mukaan pelaaja ei voi kärsiä pelikieltoaan sinä aikana, kun hän on maajoukkueen käytössä. Vastaavanlainen tapaus nähtiin viime vuonna, kun TPS:n Juraj Slafkovsky oli Slovakian maajoukkueen matkassa olympialaisissa. Slafkovsky joutui kärsimään pelikieltoaan vielä maajoukkuekomennuksen jälkeen.

Kivenmäen mukaan käytännössä ei ole mitään epäselvyyttä.

– Tästä on vielä viime viikolla Pelicansillekin tiedotettu, Kivimäki painotti.

Lue myös:

    Uusimmat