SM-liigaseuran ja päävalmentajan välinen riita jatkuu: "On mahdollista, että menee oikeuteen asti"

1:01
Katso videolta Tero Lehterän ajatuksia lomautuksestaan.

Lähes koko kauden lomautettuna ollut lappeenrantalaisen jääkiekkoseura SaiPan päävalmentaja Tero Lehterä kertoo Tulosruudun haastattelussa, että hänen ja SM-liigaseuran välille on kehittynyt riita kuluvan kauden palkanmaksusta.

SaiPa lomautti marraskuun alussa Lehterän sekä tämän apuvalmentajat Kari Martikaisen ja Tuomo Ropon sekä urheilujohtaja Antti Tuomenoksan.

Vielä loppuvuodesta työnantajilla oli poikkeuslain turvin mahdollisuus lomauttaa myös määräaikaisessa työsuhteessa olevia työntekijöitään – jollaisia kiekkojoukkueiden kanssa sopimuksen tehneet valmentajat ja pelaajat ovat – samoilla ehdoilla kuin vakituisia työntekijöitä.

Poikkeuslaki kuitenkin umpeutui vuodenvaihteessa, jolloin SaiPa lomautti pikavauhtia edellisten perään käytyjen yt-neuvotteluiden jälkeen nelikon uudelleen vielä 29. joulukuuta – nyt peräti maaliskuun loppuun asti. Osapuolilla oli tuolloin erimielisyyksiä siitä, voiko uuden lomautuksen tehdä edellisen ollessa vielä kesken.

Lehterä kertoo torstaina MTV3-kanavalla esitettävän pitkän Tulosruudun haastattelussa, että riita valmennuksen palkanmaksusta jatkuu osapuolten välillä edelleen. Hänen mukaansa valmentajille pitää maksaa kaudesta palkka, SaiPan mukaan ei.

– (Onko) mahdollista, että menee oikeuteen asti? Totta kai se on mahdollista. Jos meillä on eriävä näkemys, niin sitten jos asiassa ei päästä yhteisymmärrykseen, niin jonkunhan ne on sitten ratkaistava. Ei se voi jäädä ilmaan, Lehterä toteaa Jani Uotilan tekemässä haastattelussa.

Erikoiseksi tapauksen tekee se, että valmentajien lomautukset päättyvät 27. maaliskuuta, jolloin runkosarjaa on pelaamatta vielä kuusi ottelua. Lehterä ei osaa sanoa, odottaako SaiPa valmentajien palaavan penkin taakse tässä kohtaa. Hänen oma sopimuksensa päättyy kuluvaan kevääseen.

Onko Lehterä yhä valmis hakemaan asiassa sopua SaiPan kanssa ja miten hän kokee välinsä entisen pelikaverinsa, nykyisen pomonsa Jussi Markkasen kanssa? Siitä valmentaja kertoo jutun videolla.

Lisää Lehterän ajatuksia torstain pitkässä Tulosruudussa MTV3-kanavalla kello 22.25.

Tero Lehterä on toiminut SaiPan päävalmentajan tehtävien ohessa myös MTV:n kanssa samaan konserniin kuuluvan C Moren asiantuntijana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja