SM-liigaottelussa erikoinen tilastofakta – jumbojoukkue jäi todella pehmoiseksi

Maalikooste: SaiPa - KalPa 4:59
Videolla maalikooste ottelusta SaiPa-KalPa.

Miesten jääkiekkoliigan runkosarjan jumboksi takuuvarmasti jäävä SaiPa jäi keskiviikkona kotikaukalossaan jalkoihin, kun vieraaksi tuli puolivälierien kotietua jahtaava KalPa. Kuopiolaiset voittivat pelin ja veivät pisteet lukemin 3–0.

– Esityksemme oli kypsä suoritus. Ajokoirakiekkoamme ei voi pelata 90-prosenttisesti, kuvaili 1+1 tehopistettä koonnut KalPan ykkössentteri Jaakko Rissanen.

Illan ottelussa nähtiin erikoinen tilastofakta, sillä KalPan maalivahti Juha Jatkolalle merkittiin vain kuusi torjuntaa, vaikka kotijoukkue pelasi ylivoimaakin neljä minuuttia.

KalPan panostus peliin oli melkoinen. Yhden ottelun vierasmatkalla ollut joukkue saapui Etelä-Karjalaan jo edellisiltana. Juuso Könönen, 24, karvasi kiekon avauserässä voittomaalin tehneelle Oliver Kapaselle juniorivuodetkin mukaan lukien toista otteluaan puolustajana pelanneelta SaiPan Roni Karviselta.

– Se oli pakilta työtapaturma. Keskityin omaan peliin ajattelematta vastassa olevaa pelaajaa. Kieltämättä en muista, että olisimme koskaan minun aikanani tulleet Lappeenrantaan jo edellisenä iltana, totesi Könönen.

Liigakiekkoa pelataan kuudetta kautta 15 seuran voimin niin, että mukana ovat olleet kaikki kolme tuoreinta Mestiksestä noussutta seuraa. Nousijoista KooKoo ja Jukurit eivät ole jääneet tuona aikana kertaakaan jumboksi. Viimeisellä sijalla ovat kauden päätteeksi päivystäneet SaiPa, Sport ja Ässät kahdesti jokainen sekä JYP kertaalleen.

Lue myös:

    Uusimmat