SM-liigaottelu pelattiin jo alle tuhannelle katsojalle – Mikkelissä oli nähtävissä surullinen mahdottomuus

4:23
Katso Jukurit–JYP-ottelun maalikooste.

Miesmuisti on lyhyt, mutta pitkän muistin mukaan jääkiekkoilun SM-liigassa oli Vaasassa 1970-luvulla kolminumeroinen katsojamäärä. Mikkelissäkin niin oli lauantaina Jukurien ja JYPin kohtaamisessa, jota todisti korkeintaan 700 katsojaa.

Pöytäkirjaan Kalevankankaan kamppailusta kirjattiin yleisömäärä 1 103, joka saattoi olla myytyjen pääsylippujen määrä. Mikkelissä oli jääkiekkoliigan avausviikonlopun osalta karkeimmillaan nähtävissä se mahdottomuus, missä liigaseuroissa tällä hetkellä toimitaan. Jokainen ottelu tuottaa kymmeniätuhansia euroja tappiota järjestävälle seuralle.

Jukurit teki kolme ylivoimamaalia, mutta sarjapisteet lähtivät JYPin matkaan isäntien hukattua päätöserässä johtonsa tappiolukemiin 3–4 (1–0, 2–2, 0–2).

– Nolla tehtyä maalia viidellä viittä vastaan kahdessa ottelussa ei paljoa lämmitä, kuittasi Jukurien valmentaja Marko Kauppinen.

JYPin tehomies oli kaksi maalia viimeistellyt Jani Tuppurainen. Voittomaalin viimeisteli näppärästi 53. minuutilla kahdeksannen liigamaalinsa tehnyt Pelicans-kasvatti Severi Lahtinen, 21.

– Voitto on tärkeintä, mutta totta kai harmittaa, ettei maalitilini Liigassa vielä auennut. Pääsin avauserässä yrittämään kasvotusten maalivahdin kanssa ja loppusekunneilla kokeilemaan tyhjään maaliin, totesi JYPin toisen polven liigakiekkoilija Samuel Helenius, 17.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja