Lasse Kukkonen jätti kaukalot tyylikkäästi, kiekkoikonin ura sai ansaitsemansa päätöksen – "Aika erikoinen päivä"

3:20
Katso Lasse Kukkosen jäähyväispuhe kokonaisuudessaan videolta.

Lasse Kukkonen pelasi lauantain uransa viimeisen ottelun, kun Kärpät kukisti KooKoon 3-1-lukemin. Kukkonen piti ottelun jälkeen oman kiitospuheensa Kärpille ja seuran faneille.

Kukkosen komea kiekko ura päättyi lauantaina Raksilan jäähallissa. Kukkonen viihtyi päätöspelissään jäällä 13 minuuttia ja 21 sekuntia. Ottelun jälkeen yleisö osoitti seisaaltaan suosiota luistimet naulaan nostavalle Kukkoselle.

Ikitaistelija Kukkonen piti ottelun jälkeen tyylikkään kiitospuheen Kärpille ja seuran kiekkofaneille. Kukkosen oli määrä lopettaa uransa jo viime kauteen, mutta koronavirus pilasi suunnitelmat tyylikkäästä lopettamisesta. Kukkonen kiitteli Kärppiä siitä, että se järjesti seuraikonilleen mahdollisuuden lopettaa uransa ansaitsemallaan tavalla – yleisön ja fanien arvostuksen edessä.

– Aika erikoinen päivä. Haluan kiittää seuraa, että sain tämän päivän. Tämä oli iso päivä minulle ja menee ihan kärkeen uramuistoissani, Kukkonen kiittää puheessaan.

Yhden ottelun mittaisen sopimuksen vain tätä iltaa varten solminut Kukkonen kiitti myös Kärppien pelaajia siitä, että he ottivat joukkueen "ulkopuolisen" Kukkosen vielä kerran mukaan.

Kukkosen vyölle kertyi lopulta 652 SM-liigan runkosarjaottelua, kolme SM-kultaa ja yksi maailmanmestaruus. 39-vuotias Kukkonen ei poistu SM-liigasta kuitenkaan kokonaan, sillä konkaripuolustaja nähdään tällä kaudella mukana C Moren asiantuntijatiimissä.

– Nyt on hyvä laittaa pukukopin ovi kiinni, siirtyä katsomoon ja nauttia jääkiekosta eri tavalla kuin aiemmin, Kukkonen summaa.

Kukkonen teki puheensa jälkeen vielä pitkän kunniakierroksen yleisön taputtaessa pitkäaikaiselle sankarilleen rytmikkäästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja