SM-liigan välierissä hylätty maali kuohutti – nyt ex-NHL-vahti ottaa kantaa tuomioon

KalPan maali hylättiin – kuopiolaisyleisö osoittaa mieltään 3:15
Tämä KalPan maali hylättiin lauantain ottelussa Tapparaa vastaan.

KalPan lauantaina SM-liigan toisessa välieräottelussa Tapparaa vastaan tekemän maalin hylkäys oli oikea tuomio, näkee pitkän uran tehnyt maalivahti Karri Rämö.

KalPa näytti jo ratkaisevan kamppaiun menemällä kotikaukalossaan 5–2-johtoon, kun Juuso Mäenpää laukui kiekon verkkoon päätöserässä. Osuma kuitenkin tarkasteltiin videolta, minkä seurauksena päätuomarit päätyivät hylkäämään sen maalivahdin häirintänä.

Ennen Mäenpään vetoa KalPan Kasper Simontaival ajautui kontaktissa Tapparan Joni Tuulolan kanssa päin tamperelaisten maalivahtia Christian Heljankoa. Simontaival poistui maalivahdin alueelta, mutta tuomariston mukaan tämä esti Heljankoa suorittamasta torjuntaansa.

Tapaus nostatti kuopiolaisyleisössä tunteet pintaan. 159 NHL-ottelua urallaan pelannut maalivahti Karri Rämö ei kuitenkaan nähnyt tuomariston päätöksessä virhettä.

– Oikea tuomio. Maalivahdin alueella hyökkäävän pelaajan tulee tehdä kaikkensa välttääkseen tahallinen ja TAHATON kontakti. Kontakti on Tapparan puolustajaan mutta se ei anna Kalpan pelaajalle oikeutta estää maalivahtia, Rämö kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

– Tulkinnan on oltava se, että kaikki kontaktit eivät anna hyökkäävälle pelaajalle oikeutta estää tai ajaa maalivahdin yli. Säännön ja tulkintojen tarkoitus on suojella pelaajia, hän lisää.

SM-liiga tarkensi viime kauden alussa maalivahdin häirintää koskevaa sääntökohtaansa. Siinä todetaan, että "millainen tahansa kontakti, joka vaikuttaa maalivahdin liikkumiseen tai kykyyn torjua laukausta maalialueen sisäpuolella, hylkää maalin".

Suomen Jääkiekkoliiton sääntökirjassa puhutaan kuitenkin edelleen hyökkäävän pelaajan työntämisestä tai tönimisestä päin maalivahtia. Näissä tapauksissa aiheutunutta kontaktia ei tulkita säännön tarkoittamaksi kontaktiksi sillä edellytyksellä, että hyökkäävä pelaaja on pyrkinyt "kohtuudella välttämään kontaktia" maalivahdin kanssa.

Rämön kommenteista uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat