SM-liigan tähtipelaajan tapa kauhistuttaa asiantuntijoita: "Todella huolestuttavaa" – pistetykki tiedostaa itsekin suuren vaaran

7:34
Iikka Kangasniemen ranteet paistavat huolestuttavasti jäällä. C Moren studio esitteli vaihtoehtoja suojata ranteita viiltohaavoilta.

Jääkiekon SM-liigassa on nähty tällä kaudella paljon pelottavia tilanteita, joissa luistin on päässyt viiltämään ihoa auki. C Moren liigastudiossa tuotiin esille, kuinka osalla pelaajista suojautuminen luistimen terältä on edelleen puutteellista.

Pelicansin tähtipelaaja ja sisäisen pistepörssin kakkosnimi Iikka Kangasniemi (19 ottelua, 9+10=19) on yksi hälyttävä esimerkki pelaajasta, jolle on jäänyt tavaksi pelata ilman minkäänlaisia rannesuojia.

– Tyhmä homma tuo on, mutta nyt itselläni on ollut työn alla, että jotkut suojat laitettaisiin, Kangasniemi myöntää C Morelle.

Pääkuvan videolla Iikka Kangasniemi kertoo, kuinka hän aikoinaan päätyi pelaamaan paljailla ranteilla. Lisäksi videolla on liigakaukalossa syyskuussa nähty hengenvaarallinen tilanne.  

Kangasniemi oli itse todistamassa kauhun hetkiä jäällä syyskuun Pelicansin ja KooKoon välisessä ottelussa, jossa vierasjoukkueen Saku Vesterinen sai vaarallisen viillon ranteeseensa luistimesta. Vesterisen kausi päättyi siihen paikkaan.

Kangasniemen paljaat ranteet huomaa katsomoonkin saakka. Suojaamattomuutta perustellaan paremmalla käsien liikkuvuudella, mutta C Moren asiantuntija Sami Kapanen on hyödyistä toista mieltä.

– Minusta tuo on upporikasta ja rutiköyhää. Ennemmin tai myöhemmin tuossa käy jotain huonoa, Kapanen sanoo.

– Tuollainen (varuste)valinta on todella huolestuttavaa. 

Hän huomauttaa, että Kangasniemi ei ole edes Liigan ainut pelaaja, vaan nyt on tullut trendi, jossa mennään mahdollisimman kevyellä varustuksella jäälle.

– Nuoret pelaajat Liigassa eivät oikeastaan mieti, minkä takia jotain asiaa tehdään, vaan se on tapa, C Moren asiantuntija Karri Kivi jatkaa.

Pääkuvan videolla lisää C Moren studiotiimin ruodintaa siitä kenellä ranteet ovat peitossa ja kenellä taas on vielä parannettavaa? Lisäksi esitellään erilaisia suojautumisvaihtoehtoja. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja