SM-liigan superkierros: JYP aloittanut nousun pahnan pohjilta, Ässien kurimus jatkuu

Maalikooste: Tappara - SaiPa 3:55
Videolla Tapparan ja SaiPan ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigassa oli lauantaina ohjelmassa massiivinen seitsemän ottelun kierros. Pelicans oli ainoa joukkue, joka sai levätä. Ottelut olivat kokonaisuutena erittäin tasaisia. 

Sarjajumbo JYP alkaa päästä juonesta kiinni. Jyväskyläläiset ottivat jo kolmannen peräkkäisen voiton, kun TPS kaatui 3–1. TPS kaipaa kovasti sivussa olevia Lauri Pajuniemeä, Markus Nurmea ja Ruslan Ishakovia

Lukko oli pelannut neljä ottelua ilman varsinaisen peliajan voittoa, mutta Vaasan Sportia raumalaiset eivät jättäneet mitään sattuman varaan ja voittivat 5–2. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella vasta ensimmäisen kerran. 

KooKoon ja Kärppien ottelu sai erikoisen käänteen, kun ensimmäinen erätauko kestä 55 minuuttia jääongelmien takia. Kärppien pää pysyi kylmänä, ja joukkue nappasi kymmenennen peräkkäisen vierasvoiton. Kärpillä ei tullut edes kiire lentokoneeseen, sillä joukkue oli matkalla bussilla. 

HPK on esittänyt viime aikoina pirteitä otteita, ja vire jatkui Ilvestä vastaan. HPK:n maalivahti Eetu Laurikainen oli pelannut kaksi ottelua ilman takaiskuja, mutta Ilveksen Aleksi Elorinne katkaisi hyvän putken ajassa 49.20. Matias Maccelli teki lopulta jatkoajalla 2–1-voittomaalin viisi sekuntia ennen loppua. 

KalPa pystyi voittamaan rutiinisuorituksella Jukurit 3–0, jolla on erittäin vaikea vaihe menossa. Joukkue hävisi jo yhdeksännen peräkkäisen ottelun, ja paikka kymmenen joukossa alkaa karata. 

Tapparan sankariksi nousi Maksim Matushkin, joka tälläsi SaiPan kumoon jatkoajalla. Tamperelaisjoukkue sai tärkeän onnistumisen vaikean vaiheen jälkeen, sillä viikolla joukkue hävisi HPK:lle ja JYPille. 

HIFK:n ykkösmieheksi puolestaan nousi Ville Leskinen, joka iski jatkoajalla voittolukemiksi 4–3. Hän merkkautti tehot 1+2. Ässille tappio oli jo viides peräkkäinen, kun taas HIFK on kuuden ottelun voittoputkessa. 

SM-liigan lauantain kierroksen lopputulokset:

Jukurit–KalPa 0–3
KooKoo–Kärpät 2–3 
HPK–Ilves 1–2 ja.
Tappara–SaiPa 2–1 ja.
Sport–Lukko 2–5
Ässät–HIFK 3–4
TPS–JYP 1–3

Lue myös:

    Uusimmat