SM-liigan siirtopommi viritteillä! Kasperi Kapanen neuvottelee NHL-lainapestistä

Maalikooste: KalPa - Ilves 5:10
KalPa on aloittanut hyvin ilman Kasperi Kapastakin. Ilvestä vastaan tuli tosin tappio.

Hyvin SM-liigakauden aloittanut KalPa saattaa saada ison vahvistuksen, sillä Kasperi Kapasen leiri ja seurajohto ovat käyneet keskustelua NHL-hyökkääjän paluusta kasvattajaseuraan. 

Kasperi Kapanen pelasi viimeksi KalPassa kaudella 2014–15. Jos kaikki osuu kohdalleen, hän saattaa esiintyä seuran paidassa vielä tällä kaudella. 

Kapasen agentti Markus Lehto myöntää yhteydenpidon KalPan johdon kanssa. 

– Keskusteluja on ollut jonkun verran, että hän voisi pelata (KalPassa). Katsotaan miten käy, koska koronavirusmaailmassa on ilmassa aika paljon asioita, jotka tuovat mukaan epäselviä ja tuntemattomia tekijöitä, Lehto sanoi MTV Urheilulle. 

Lehto kuitenkin painottaa, että mitään konkreettista ei ole vielä sovittu. Vakuutukset ja loukkaantumisriski mutkistavat usein NHL-pelaajien lainasopimuksen tekoa SM-liigaan, vaikka pelihaluja sinänsä olisikin. 

– Kaikkien SM-liigajoukkueiden on syytä olla kiinnostuneita Kapasesta, jos he haluavat vahvistaa pelaajistoaan. Toki Kasperi on lähtöisin Kuopiosta ja viettää siellä paljon aikaa kauden ulkopuolella. 

NHL-kauden aloitusajankohta vaikuttaa

KalPan urheilutoimenjohtaja Anssi Laine kertoo Lehdon tapaan, että neuvotteluja on käyty. 

– Tilanne on kuitenkin auki. Pitää katsoa, että pääsemmekö NHL-seuran ja muiden kanssa asiassa eteenpäin, hän kertoi MTV Urheilulle. 

Laine muistuttaa, että nykytiedolla NHL-kausi on alkamassa tammikuun alussa. Jos kauden aloitus venyy helmikuulle, se muuttaa Kapasen ja monen muunkin NHL-pelaajan tilannetta. 

– Tunnustellaan ja keskustellaan. Meille tarjotaan kuitenkin koko ajan muitakin NHL-pelaajia. 

KalPan kausi on alkanut pirteästi. Joukkue on sarjassa kolmantena, vaikka se on pelannut vasta kahdeksan ottelua. 

"Valmis isompaan rooliin"

Kapanen kaupattiin Toronto Maple Leafsista takaisin hänen ensimmäiseen NHL-seuraansa Pittsburgh Penguinsiin. Hänelle on soviteltu jopa paikkaa ykkösketjusta Sidney Crosbyn viereltä

– Uskon, että Kasperi on valmis isompaan rooliin kuin Torontossa, vaikka sielläkin se oli kohtuullisen iso, agentti Markus Lehto sanoi. 

– Kapanen on monipuolistunut pelaajana. Hänellä on taitoa, pelinäkemystä ja fysiikkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat