SM-liigan pomo vahvistaa keskustelun Jari Kurrin kanssa: "Olen avannut prosessia"

MTV Uutisten tiedot: Jokerit ei jatka KHL:ssä ensi kaudella 0:51
MTV Urheilu uutisoi jo maaliskuussa, ettei Jokerit jatka KHL:ssä ensi kaudella.

MTV Urheilu oli tiistaina yhteydessä SM-liigan puheenjohtajaan Heikki Hiltuseen, joka kertoi, mitä Jokerien ja SM-liigan välillä on keskusteltu. Sekä KHL että Jokerit vahvistivat tiistaina, ettei helsinkiläisseura jatka KHL:ssä.

MTV Urheilu uutisoi jo aiemmin maaliskuussa, ettei Jokerit jatka venäläisvetoisessa KHL:ssä. Sen jälkeen on spekuloitu, tekeekö Jokerit paluun kotimaiseen SM-liigaan.

Näin Hiltunen vastasi SM-liigaan ja Jokereihin liittyviin kysymyksiin tiistaina. 

Onko Jokereihin oltu yhteydessä?

– Ei ole mitään konkreettista. Edelleenkin ollaan siinä käsityksessä, että siellä ei vielä ole sellaisia omistusjärjestelymuutoksia tehty, että olisi mahdollista keskustella liigan kanssa.

Onko ollut edes mitään tunnusteluja?

– Olen käynyt yhden keskustelun Jari Kurrin kanssa, jossa olen avannut prosessia, miten se menee liigan sisällä.

Palaako Jari Kurri asiaan?

– Pallo on siellä päässä. He hoitavat omat asiansa. Kun asia on kypsä, niin Liiga on valmis käymään neuvottelut heidän kanssaan. Sitä ennen, kun semmoista tahoa ei ole, asiaa ei ole mahdollista viedä eteenpäin liigan puolelta.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Vaikuttaa, että Jokereilla on ajatuksia liittyä liigaan?

– Huhuja liikkuu muutenkin. Iso kysymys on varmasti hallin kohtalo. Liigan kannalta on erittäin tärkeää, että sitoutuminen liigatyöhön olisi pitkäjänteistä.

– Tässä on monia asioita, mitä pitää käydä läpi.

Jokereiden kotihalli Ilmalassa on venäläisomistuksessa, minkä takia se ei ole helsinkiläisseuran käytössä. Aikaisemminkin on ollut tiedossa, että jos Jokerit haluaa mukaan kotimaiseen Liigaan ensi kaudeksi, pitää avoinna olevien kysymysten ratketa nopeasti.

– Alkaa olla (aikataulu) tulevan kauden osalta aika ummessa. Käytännössä järjestely tulee vaikeaksi, koska ottelupäivät ja hallit pitää lyödä lukkoon, Hiltunen linjaa. 

– Jokereiden osalta pitäisi ratkaista areena, omistusjärjestely ja liigaan liittymiseen liittyvät asiat. Vaikeaa tulee olemaan saada tässä aikataulussa maaliin, liigapomo toistaa. 

Lue myös:

    Uusimmat