SM-liigan playoff-ennakko: Tapparan henkinen kantti koetuksella

Kärppien ja Tapparan tiukka kädenvääntö finaalipaikasta jatkuu lauantaina Oulussa. Tappara voitti sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta Kärpät on tullut väkisin tasoihin. Viidennen välierätaiston asetelmat ovat kutkuttavat.

Kärpät teki torstaina onnistuneen ryöstöretken Tampereelle. Vierailija oli ajoittain pulassa, mutta taidolla ja osin tuurilla Kärpät kesti Tapparan antaman paineen. Lopulta Kärpät käytti paikkansa paremmin ja Jesse Puljujärvi iski ratkaisun toisessa jatkoerässä. Pelillisesti Kärpät oli hieman altavastaajana verrattuna kolmanteen välierään, jonka Kärpät vei selvemmin nimiinsä. Voiton tuomaa itseluottamusta ei voi kuitenkaan vähätellä. Sarja on nyt tasalukemissa 2-2 ja kotietu on jälleen Kärppien puolella.

Tappara oli tiistaina Oulussa Kärppiä heikompi ja torstain kotipelikin alkoi vaisusti Kärppien karatessa nopeasti 2-0-johtoon. Tappara ryhdistäytyi ja tasoitti jo avauserässä. Varsinkin kolmas erä oli kirvesrintojen hallintaa ja maalikehikot kolisivat useaan otteeseen. Tehottomuus kävi kuitenkin kalliiksi ja Tappara menetti johtonsa sarjassa. Mikäli Tappara pystyy Oulussa samanlaiseen esitykseen pelillisesti ja käyttää paikkansa tehokkaammin, niin voitto on otettavissa. Viime pelistä sivussa sairastumisen vuoksi olleen Kristian Kuuselan paluu olisi tärkeä juttu.

Seuraa häntä: Esa Pirnes, Kärpät

Kokenut sotaratsu näytti viime pelissä arvonsa. Pirnes iski Kärppien toisen osuman ja teki näyttävän esityön Puljujärven voittomaaliin. 39-vuotiaan konkarin puntti ei tutise kovissa paikoissa, vaan kolmen mestaruuden Pirnes tietää miten tiukoissa paikoissa pitää pelata.

Kärpät-Tappara - voiton avain, voitot 2-2

Tästä sarjasta ei tullut pelkkää Tapparan näytöstä, vaikka kahden pelin jälkeen siltä saattoikin vaikuttaa. Kärpät on tullut mukaan ja sillä saattaa olla hienoinen henkinen yliote. Tapparalla on kova työ virittää itsensä mentaalipuolella, kun torstaina voitto lipui hyppysistä pois. Toistaiseksi valokeilassa ovat etunenässä olleet nuoret tähdet Sebastian Aho, Puljujärvi ja Patrik Laine. Superlupaukset ovat poikkeuksellisia pelaajia ja pelaavat rohkeasti illasta toiseen. Kokemusta ja ratkaisuvoimaa löytyy molemmista joukkueista nuorukaisten takaa ja heiltä odotetaan vahvempaa panosta maalintekoon.

MTV Sport-tulosveikkaus: Kärpille kolmas kiinnitys: 3-2.

Lue myös:

    Uusimmat