Pelicansille karuja uutisia? Ryan Lasch loukkaantui ”pahasti” – päävalmentaja vaikenee tilanteesta

Videolla Tulosruudun tuorein CHL-kurkkaus.

SM-liigan viime kauden yllättäjä Pelicans elää nyt jännityksen keskellä. Joukkueen tähtihyökkääjä Ryan Lasch loukkaantui viikonlopun CHL-ottelussa. Lasch itse totesi, että vamma on ”paha”. Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Tommi Niemelä jää vaitonaiseksi aiheen osalta.

Pelicans kaatoi lauantain vieraskamppailussa ranskalaisen Rouenin peräti lukemin 8–3. Lasch nakutti heti taiston alkuhetkillä tehot 1+1.

36-vuotias tähtihyökkääjä joutui kuitenkin jättämään pelin kesken käsivamman takia.

– Vamma on paha, Lasch sanoi CHL:n verkkosivuilla.

– Harmittava juttu. Olisin halunnut pelata koko pelin, mutta en vain pystynyt, Lasch jatkoi.

Lasch menee Suomessa tutkimuksiin. 

– En ole lääkäri, niin vaikea sanoa tuohon mitään. Hän joutui jäämään pelin aikana sivuun ja katsotaan nyt tilannetta, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoo aiheesta MTV Urheilulle.

Lasch on yksi alkavan liigakauden suurimpia tähtiä. Jenkkihyökkääjä on nakuttanut jo pidemmän aikaa kovaa jälkeä eurooppalaisissa suurseuroissa kuten Frölundassa.

– Ryan on iso palanen meidän joukkueessamme – varsinkin erikoistilanteiden puolella. Mutta meillä on myös muitakin hyviä pelaajia, Pelicans-luotsi Niemelä rauhoittelee.

Kaksijakoista tähän mennessä

Pelicans on ehtinyt pelata tähän mennessä kaksi kilpailullista ottelua. Sen CHL-avaus meni penkin alle, kun Växjö oli Lahdessa parempi tylysti lukemin 1–5. Ranskasta mukaan tarttui jo huomattavasti positiivisempi kokemus.

– Växjö oli meiltä heikko peli, ennen kaikkea ilmeen osalta. Se ei ollut sillä tasolla, missä sen olisi pitänyt olla. Siellä oli sellaisia pelillisiä valintoja, mitä haluamme nähdä, mutta toteutus jäi aivan umpisurkealle tasolle. En nähnyt tuossa kuitenkaan mitään varoituksen merkkejä. Löysimme ne asiat, mitä meidän pitää kehittää ja pystyimme toteuttamaan niitä heti seuraavassa pelissä, Niemelä kertaa.

– Tämä on pitkä maraton ja pitää muistaa, että matkan varrelle mahtuu kaikennäköistä. Tuokin Växjö-taisto oli meille vasta kauden viides peli. Se ottelu numero 80. alkaa olla jo sitten oikeasti tärkeä, Niemelä painottaa.

Pelicans pelaa vielä ennen liigakauden alkua kaksi CHL-ottelua. Perjantaina kotona vastaan asettuu tshekkiläinen Vitkovice. Sunnuntain vastus tulee samasta maasta, kun Trinec vierailee Lahdessa.

Pelicansin liigakausi lähtee liikkeelle ensi keskiviikkona, kun se kohtaa viime kevään finaalivastustajansa Tapparan Tampereella. 

Lue myös:

    Uusimmat